Ο Δήμος Παλαμά στηρίζει τους αγρότες με έργα


Απάντηση στη Δημοτική Κίνηση «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» Παλαμά.

Η Δημοτική Αρχή Παλαμά λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση που πλήττει όλες τις κοινωνικές τάξεις και ιδιαίτερα τους αγρότες, με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμόρφωσε βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους με γνώμονα πάντοτε το κοινωνικό συμφέρον και το όφελος των αγροτών.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, απαντούμε στην ομάδα της «Νέας Πορείας» Παλαμά, ότι η υποκρισία και η διαστρέβλωση της αλήθειας βρίσκεται στους κόλπους της.

Ο Δήμος Παλαμά δείχνει πρόσωπο κοινωνικής ευαισθησίας και στηρίζει με έργα στην πράξη τους αγρότες.

1. Επιδότησε με 50% και σε ορισμένα Τοπικά Διαμερίσματα με 75% την άρδευση του 2008.

2. Έλαβε απόφαση για μηδενική αύξηση των Δημοτικών Τελών καθαριότητας και φωτισμού.

3. Μηδενική αύξηση για το τέλος των νεκροταφείων.

4. Μηδενική αύξηση για το τέλος ύδρευσης, του νερού που πίνουμε.

5. Μηδενική αύξηση για το τέλος χρήσης πεζοδρομίων και το τέλος βοσκής.

6. Δεν φορολογείται κανένας καταστηματάρχης με το 2% και το 5% αντιστοίχως, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

7. Δεν φορολογείται κανένας Δημότης με «τροφεία» στον Παιδικό Δημοτικό Σταθμό.

8. Δεν φορολογείται, ούτε  επιβαρύνεται κανένας αγρότης και δεν έχει καμιά οικονομική συμμετοχή στην κατασκευή των παρόχθιων αρδευτικών αντλιοστασίων.

Δωρεάν  από  το Δήμο και το Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού 558 παροχών ηλεκτρικών παρόχθιων αντλιοστασίων στο αγρόκτημα Παλαμά και των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Με το παραπάνω έργο οι αγρότες ποτίζουν με ρεύμα και όχι με πετρέλαιο, είναι ένα έργο αναπτυξιακό, πρωτογενούς τομέα, το οποίο μειώνει το κόστος παραγωγής και ενισχύει το εισόδημα των αγροτών.

9. Δεν φορολογήθηκε κανένας αγρότης που πότισε σιτηρά με ένα νερό αλλά ούτε  περιοχές που δεν ποτίσθηκαν.

10.Ο Δήμος Παλαμά πρωτοστάτησε  και συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις, οργάνωσε ημερίδες ενημέρωσης και διεκδίκησης, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της  λειψυδρίας και αποζημίωσης των 8.500 στρεμμάτων, που καταστράφηκαν από την ξηρασία.

Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους αγρότες, ότι η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών και είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα στρέμματα, οι αρδεύσιμες εκτάσεις, ιδιαίτερα στον Παλαμά, τα Καλυβάκια και το Μάρκο.

Τέλος θέλουμε να γνωρίζουν οι αγρότες, ότι ο Δήμος Παλαμά έλαβε μέτρα προνοητικά, κατά της λειψυδρίας και οργάνωσε, από το Φεβρουάριο μήνα, την υπηρεσία άρδευσης, η οποία είχε προβεί στην κατασκευή φραγμάτων συγκράτησης νερού, στη λειτουργία όλων των αντλιοστασίων άρδευσης, την πρόσληψη υδρονομέων. Όλες αυτές οι πράξεις αποφάσεων δημιούργησαν έξοδα, τα οποία σε σχέση με τα μειωμένα σε μεγάλο αριθμό  στρέμματα άρδευσης, διαμόρφωσαν για τον Παλαμά ένα υψηλό συντελεστή άρδευσης, στα 16 ευρώ ανά στρέμμα και με την επιδότηση του 50% της άρδευσης, θα φορολογηθεί κάθε αρδευτικό με 7,80 €, τελικά διαμορφωθείσα τιμή.

Αυτές είναι οι αποφάσεις του Δήμου Παλαμά, αυτή είναι η αληθινή εικόνα δραστηριότητας και λειτουργίας του Δήμου Παλαμά. Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι λογικές και δίκαιες και έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να βοηθούν και να στηρίζουν διαρκώς τους αγρότες, για να πάει ο τόπος μπροστά, από πλευράς ανάπτυξης.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Mουζακίου
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Μουζακίου