Ειδήσεις

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει σε πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης


Με μεγάλη επιτυχία, ξεκίνησε στο Δήμο Καρδίτσας Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτικη ανακυκλωση», στο οποίο μπορούν όλοι οι δημότες να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα.

Η έναρξη του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Καρδίτσας, κυρίου Βασίλη Τσιάκου, του Προέδρου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κυρίου Παύλου Ραβάνη και του Διευθύνοντα Συμβούλου, κυρίου Ηλία Μουσταΐρα.

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης αφορά στην ανακύκλωση συσκευασιών, πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων, ενώ παρέχεται σημαντικό ανταποδοτικό αντίτιμο, που ανέρχεται σε 3 λεπτά του ευρώ ανά κάθε μία μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία.

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών Ανταποδοτικη ανακυκλωση, που αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα, έχει εγκριθεί από την Ελληνική Πολιτεία (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας) για να οργανώσει και να προωθήσει την ανακύκλωση συσκευασιών σε όλη τη χώρα, με τη χρήση των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Βασική συνιστώσα των Προγραμμάτων που εφαρμόζει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικη ανακυκλωση είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών.

 

Προηγούμενο άρθρο «Το παγκάκι» με Κιμούλη και Μπαξεβάνη στις 19 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Κιν/θέατρο
Επόμενο άρθρο Κέρδισε τις εντυπώσεις η Π.Ε. Καρδίτσας στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia