Ο Αύγουστος γεμίζει τα χωριά μας


 Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που ζωντανεύει η ύπαιθρος.

  Τα χωριά του Νομού μας, κυρίως τα ορεινά, θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές, πριν η Ελληνική περιφέρεια υποστεί την πληθυσμιακή αιμμοραγία, προς τα αστικά κέντρα, πριν εμφανίσει τα σημάδια της εγκατάλειψης.

  Όλοι οι Έλληνες ήμαστε τοπικιστές, αγαπάμε τον τόπο μας και την καταγωγή μας, η αγάπη όμως των  Καρδιτσιωτών, για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, είναι  ευρύτερα γνωστή και παρόλο που οι ανάγκες της ζωής, τους οδήγησαν μακριά, κάθε χρόνο τέτοια εποχή επιστρέφουν στις πατρογονικές τους εστίες.

  Είναι πολύ σπουδαίο, που την αγάπη αυτή, την μεταδίδουν και στα παιδιά τους, έχοντας και αυτά με τη σειρά τους, σημείο αναφοράς το χωριό.

  Για την ευχάριστη διαμονή τους, προσφέρουν τα μέγιστα και οι Πολιτιστικοί, Μορφωτικοί, και παντώς τύπου Σύλλογοι ανά το Νομό μας.

  Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθώ στο εξαιρετικό τους έργο.

  Οι Πρόεδροι, τα Δ.Σ., και πολλά από τα μέλη τους δραστηριοποιούνται έντονα και οργανώνουν εκδηλώσεις και ποικίλες δράσεις, με σκοπό την ψυχαγωγία, την διατήρηση της παράδοσης και την αναβίωσης των εθίμων.

  Τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί ξοδεύουν χρόνο και καταβάλουν κόπο, με μόνο  κίνητρο την προσφορά στον τόπο τους, στους συμπολίτες τους και στον Πολιτισμό.

Φίλες και φίλοι καλώς ήρθατε στην Καρδίτσα

Εύχομαι να περάσετε καλά.

                ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

      Νομαρχιακή Σύμβουλος

     &

              Πολιτευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Απείλησε σπίτια η φωτιά που ξέσπασε στο Φανάρι
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη της Αντινομάρχη στις κατασκηνώσεις της πρόνοιας στη Νεράιδα