Ορόσημο ανάπτυξης το ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας


  • Με γρήγορο ρυθμό προχωρά το πρόγραμμα
  • Στα 164 εκατ. ευρώ οι προσκλήσεις
  • Η εκδήλωση στο Μουζάκι Καρδίτσας

Το ΕΣΠΑ είναι η νέα πραγματικότητα στην προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής δήλωσε από το Μουζάκι Καρδίτσας ο  Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Φώτης Γκούπας, και πρόσθεσε: « Η Θεσσαλία πέτυχε το στόχο της να γίνει  πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης στη χώρα και τώρα καλείται να διαχειριστεί το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα  με τρόπο τέτοιο, ώστε να αποδώσει τη μέγιστη προστιθέμενη αξία για το σύνολο της Περιφέρειας  και τους πολίτες».

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά των τεσσάρων ημερίδων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των δικαιούχων του  νέου αναπτυξιακού προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013. 

Ο κ. Γκούπας κάλεσε τους φορείς της Καρδίτσας που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων, να περιφρουρήσουν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση της Θεσσαλίας και να συνεχίσουν να εργάζονται αποτελεσματικά, θέτοντας  ακόμη πιο υψηλούς στόχους και παράγοντας έργο.

Να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Θεσσαλίας, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, εμφανίζει σήμερα απορροφητικότητα 115% και παραμένει στην πρώτη θέση μεταξύ των 25 Περιφερειακών και Τομεακών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στη χώρα στο πλαίσιο του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γκούπας « Το ΕΣΠΑ  αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας σύγχρονης πολιτικής φιλοσοφίας, που απαντά ξεκάθαρα στο τι είδους ανάπτυξη θέλουμε για την Περιφέρεια και πως αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας παρέχονται. Ήδη έχουμε ενεργοποιήσει  προσκλήσεις για έργα και δράσεις ύψους 164 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και  προχωρήσαμε σε εντάξεις.

Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή με σπουδαίες αναπτυξιακές δυνατότητες, λόγω της κομβικής γεωγραφικής της θέσης, αλλά και με σημαντικές ανάγκες ιδίως στο δυτικό τμήμα της , που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

Με δημοκρατικό προγραμματισμό, σχεδιάζουμε  και υλοποιούμε έργα και  δράσεις που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και ενισχύουν τις δυνατότητες της. Αναπτύσσουμε τις υποδομές, τα δίκτυα και τις υπηρεσίες, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, προωθούμε την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής.

Η  υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ένα έργο που απαιτεί συστηματική προσπάθεια, μεθοδικότητα και συνέπεια. Η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα  συνεχίσουμε να έχουμε σημαντικές επιτυχίες, ότι οι  στόχοι που θα πετύχουμε θα είναι υψηλότεροι και το όφελος θα είναι μεγαλύτερο. Και είμαι βέβαιος ότι, με τη συνεργασία και την κοινή θέληση όλων μας, η πίστη αυτή θα δικαιωθεί».

Εισηγήσεις έγιναν επίσης από την  προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Ζαμπούνη  και στελέχη της ΕΔΑΠΘ.

Προηγούμενο άρθρο 300.000 € για τα αποδυτήρια Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εγκαινιαστηκε το «στολιδι» των εκπαιδευτηριων της Καρδιτσας