Ορκωμοσία 64 νέων Σπουδαστών


  Σήμερα Τρίτη 9-6-2009 και ώρα 12.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ορκωμοσία Σπουδαστών.

Χαιρετισμός Προϊσταμένου

Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για το Τμήμα μας, γιατί έχουμε τη χαρά να αποδώσουμε στην κοινωνία μας 64 νέους απόφοιτους του Τμήματος μας 64 νέους δασοπόνους.

Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τους γονείς και τους φίλους αυτών των παιδιών να συμμετέχουν με την παρουσίας τους σήμερα εδώ σ’ αυτή την εκδήλωση.

Αγαπητοί απόφοιτοι σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για σας, είναι η μέρα σας, μια μέρα δικαίωσης όλων των προσπαθειών που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια που σπουδάσατε στο τμήμα μας. Επομένως έχετε όλο το δικαίωμα να είστε σήμερα χαρούμενοι και να το γιορτάσετε μαζί με τους δικούς σας και τους φίλους σας.

Και λέω σήμερα γιατί δυστυχώς οι γιορτές κρατάνε λίγο, γιατί μετά θα περάσετε στο επόμενο στάδιο της ζωής σας, το στάδιο της επαγγελματικής αποκατάστασης. Είναι ένα νέο πεδίο πολύ δύσκολο που κάθε μέρα γίνεται και δυσκολότερο. Εμείς είμαστε σίγουροι, με τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκτήσατε από τις σπουδές σας στο Τμήμα μας, και πάνω από όλα τη θέληση σας για δουλειά, ότι θα πετύχετε.

Εμείς οι καθηγητές σας, όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω ότι σταθήκαμε  δίπλα σας. Μπορεί κάποιους να τους δυσαρεστήσαμε, κάποιους να τους πικράναμε, να είστε όμως σίγουροι ότι το κάναμε γιατί θέλαμε κάτι να βελτιώσουμε σε σας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Πολλές φορές ένα πτυχίο ίσως να μην είναι αρκετό για να σταδιοδρομήσει κάποιος. Θα πρέπει η ενημέρωση και η μόρφωση να είναι συνεχής. Σήμερα σας δίνετε η δυνατότητα να αποκτήσετε περισσότερα εφόδια. Να πραγματοποιήσετε μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Σε αυτά τα καινούρια πεδία αγώνων σας θα μας βρείτε και πάλι κοντά σας, όταν και όπως το θελήσετε.

Το Τμήμα μας πιστεύω και με την προσθήκη των νέων αξιόλογων  συναδέλφων που πλαισιώνουν το εκπαιδευτικό προσωπικό, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία και όλες εκείνες τις εγγυήσεις, ώστε να παρέχει την καλύτερη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών μας. Με όλο αυτό το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να είστε σε συνεχή επαφή, ώστε να είστε συνεχώς ενήμεροι για ότι καινούργιο προκύπτει.

Θα ήθελα σήμερα από αυτό το βήμα να πω σε όλους τους υπεύθυνους: κύριοι αναδείξτε τη χαμένη αίγλη της Επιστήμης της Δασοπονίας και προστατέψτε το περιβάλλον. Αυτά τα δύο θα επιταχτούν με διορισμούς τόσο δασολόγων όσο και δασοπόνων όπως και με την ενίσχυση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον.

Σεβαστοί γονείς των αποφοίτων μας, εσείς που καθημερινά καταβάλετε όλες σας τις προσπάθειες  για ένα καλλίτερο αύριο αυτών των παιδιών, σήμερα πιστεύουμε ότι οι κόποι δικαιώνονται.

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας!

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος

                                                                       Βύρων Τάντος

    

Προηγούμενο άρθρο Αλώβητη από την οικονομική κρίση η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη απόφαση για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων