Ειδήσεις

Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή Καρδίτσας: Για τη Μακεδονία


Επειδή η σιωπή είναι συνενοχή και επειδή η Ιεραποστολή παραμένει πιστή στις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις και αρχές διακηρύσσει και πάλι και συντάσσεται με την υπερπλειοψηφία των Ελλήνων απανταχού της γης ότι το όνομα της ηρωϊκής και αγιοτόκου Μακεδονίας μας δεν παραδίδεται στους παραχαράκτες της Ιστορικής αλήθειας.

Όταν οι Έλληνες Μακεδόνες καλούσαν τον Απόστολο των Εθνών Παύλο ΄΄Διαβάς εν Ναμκεδονίαν βοήθησαν ημίνης΄΄ για να τους μεταδόσει τις ευαγγελικές θείες αλήθειες, οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων σλαβικής και αλβανικής καταγωγής ήταν ανύπαρκτοι. Ο κύρο Γκλιγκόροφ πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας στις 3-6-1993 διεκήρυξε και επεκύρωσε την ιστορική αλήθεια: «Δεν έχουμε καμία συγγένεια με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα. Είμαστε Σλάβοι. Σήμερα οι αλυτρωτικές διαθέσεις σε βάρος του Ελληνισμού, η «Μακεδονική γλώσσα», τα σχολικά εγχειρίδια, το Σύνταγμα, ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων και πάνω από όλα ο αυθαίρετος και ιστορικά πλαστογραφημένος αυτοπροσδιορισμός των Σκοπίων ως «Μακεδόνες» μας πικραίνουν και μας εξοργίζουν.

«Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί … όταν μου πειράξον την πατρίδα μου και την πίστη μου γίνομαι λεοντάρι» Στρατηγός Μακρυγιάννης. Αλλά και τα λόγια του ηρωϊκού ανθυπολοχαγού Π. Μελά που θυσιάσθηκε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας από τους Βουλγάρους και τους Τούρκους μας συνέχουν και τρέφουν την αποσταμένη ελπίδα μας ότι δεν θα υπάρξουν Έλληνες που θα θυσιάσουν, κατά το πώς θέλουν οι δυνάστες μας, το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

«Η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες της Ελλάδος και άνευ αυτών η λοιπή Ελλάς δεν δύναται να ζήσει. Ας αφήσωμεν τας συγκινήσεις μας σπεύσωμεν εις την φωνήν της ενόσω είναι καιρός» (Π. Μελάς 1870-1904) το αίμα των Αγίων εθνομαρτύρων και Ελλήνων Μακεδόνων μας στο να λέμε η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Προηγούμενο άρθρο 246 νέες θέσεις στην Καρδίτσα μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας
Επόμενο άρθρο ΚΔΑΠ: Αθλητικός Καλοκαιρινός Παιδότοπος