Οργανωμένη πάλη του λαού μέσα από τις ταξικές δυνάμεις


Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών, επισκέφθηκε την Πέμπτη το Νομό μας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του, Πασχάλης Μολυβδάς, καθηγητής φυσιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κοσμήτορος της Σχολής Υγείας. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, επισκέφθηκε αρχικά την Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας στην οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καθηγητές και φοιτητές, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα παραρτήματα του ΤΕΙ Λάρισας στην Καρδίτσα. Σε δηλώσεις του σχετικά με την περιοδεία του αυτή και τις ευρωεκλογές, ανέφερε:

Ο κ. Μολυβδάς

“Ξεκινήσαμε περιοδείες στη Θεσσαλία κατά τις οποίες ενημερώνουμε τον κόσμο για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Η θέση η δική μας είναι ότι βιώνουμε μια κρίση του καπιταλισμού που είναι βαθύτατη, την προκάλεσε μόνος του και τώρα προσπαθεί να στείλει τον «λογαριασμό» στον κόσμο. Η ενίσχυση του Ψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στις Ευρωεκλογές είναι αυτή που θα αποτρέψει να πληρώσει ο λαός το “μάρμαρο”. Επειδή δραστηριοποιούμαι στα ζητήματα Υγείας και Παιδείας έχω ξεκινήσει συναντήσεις από την Κτηνιατρική Σχολή της Καρδίτσας, θα ακολουθήσει το Παράρτημα ΤΕΙ και βέβαια θα επισκεφθούμε και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Τα ζητήματα της Παιδείας συνδέονται άμεσα με την πολιτική του Μάαστριχτ και την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να φτάσουμε στο σημείο να μας αναγκάσουν να θεσπίσουμε δίδακτρα. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη είναι η οργανωμένη πάλη του λαού μέσα από τις ταξικές δυνάμεις. Δεν είναι εύκολη αυτή η προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να την επιχειρήσουμε. Καλούμε τον κόσμο να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα”.

Ο κ. Μολυβδάς τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος του κόμματος αλλά όπως δήλωσε “βλέπω ότι μόνον μέσα από αυτή την διαδικασία μπορούμε να αποφύγουμε τα δεινά της κρίσης τα οποία συσσωρεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πεποίθησή μου είναι ότι με την ενίσχυση του κόσμου, το ΚΚΕ μπορεί να το επιτύχει”.

Προηγούμενο άρθρο Νέα Ερώτηση 31 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον Περιφερειάρχη
Επόμενο άρθρο Εντυπωσιακά τα πειράματα & οι κατασκευές μαθητών της Καρδίτσας