Ειδήσεις

Οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή μας


Το σύνθημα αυτό επικαιροποιείται από την ίδια την πραγματικότητα, που ζούμε και στο νομό μας, και στον τομέα της Υγείας. Με τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους οι προηγούμενες και με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο η τωρινή κυβέρνηση δίνουν «γη και ύδωρ» στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αίροντας τα όποια, ελάχιστα εμπόδια υπάρχουν για τις μεγάλες επενδύσεις και την εισχώρηση των ιδιωτών σε βασικούς τομείς της ζωής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, όπως της ενέργειας, της καθαριότητας, του πρασίνου, των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων αλλά και της Υγείας.

Την ίδια στιγμή για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις ελλείψεις στον τομέα της Υγείας, με το νοσοκομείο Καρδίτσας να υπολειτουργεί και τις κλινικές Παιδιατρικής και Μαιευτικής να βρίσκονται στα όριά τους και τους νυν και μελλοντικούς γονείς να αγωνιούν και να βρίσκονται σε απόγνωση.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα η περίφημη «βιώσιμη» ή «δίκαιη» ανάπτυξη οδηγεί στην απόλυση, στο δρόμο 38 εργαζόμενους του νοσοκομείου, σε καθαριότητα και φύλαξη, που χρόνια τώρα βρίσκονται όμηροι των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και με την ανασφάλεια «αγκαλιά».

Τα ζητήματα αυτά είναι υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων στην Υγεία αλλά και όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας.

Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου για μόνιμη και σταθερή δουλειά και βρισκόμαστε στο πλευρό τους.

Καλούμε τα μέλη των Σωματείων μας, το λαό της Καρδίτσας να ενώσει τη φωνή του μαζί μας την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 10:30 πμ στην πύλη του νοσοκομείου Καρδίτσας, για να απαιτήσουμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Καμιά απόλυση συμβασιούχου.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών για όλα όσα απαιτούνται για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και φύλαξη του νοσοκομείου που απειλούνται με απόλυση , αφού λήγει η σύμβαση τους στο τέλος του χρόνου . είναι μια αρνητική εξέλιξη πίσω από την οποία καιροφυλακτούν τα συμφέροντα των εργολάβων , για τους οποίους έστρωσε το χαλί η νομοθεσία της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα φουσκώνει τα πανιά τους η αντιλαϊκή επίθεση που υπόσχεται η νέα κυβέρνηση της ΝΔ .

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», που μοιράζει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπιέζει τους μισθούς με χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και προσθέτει νέα εμπόδια στη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Όλοι στη Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία την Τεταρτη 23 Οκτωβριου στις 7:00 μ.μ.

 

Των σωματείων εμποροϋπαλλήλων, εργατοτεχνιτών, οικοδόμων και συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Σπύρου Λάππα για την υποχρηματοδότηση της 5ης Υ.ΠΕ.
Επόμενο άρθρο 1ο σεμινάριο της μεθόδου διδασκαλίας χορού Χ.Α. Χορός Αναπηρία