Ειδήσεις

Ορατές οι συνέπειες της πανδημίας στους απασχολούμενους


Είναι γεγονός ότι η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη. Κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων, απαγόρευση κυκλοφορίας, καθημερινά ιατρικά δελτία έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Οι συνέπειες της πανδημίας όσον αφορά εμάς τους αυτοαπασχολούμενους και τους εμπόρους είναι ήδη ορατές. Η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας είναι καθολική για τους επαγγελματίες και όχι μόνο για όσους έκλεισαν λόγω κυβερνητικής απόφασης για μια σειρά κλάδους. Είναι δεκάδες χιλιάδες αυτοί, που όλες αυτές τις μέρες έχουμε κυριολεκτικά μηδενικό εισόδημα αδυνατώντας όχι μόνο να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησής μας αλλά και στις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών μας.

Τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και να μην αποδειχθούν ευχολόγια.   Ταυτόχρονα χρειάζεται  να παρθούν επιπλέον  μέτρα στήριξης για  να καλύψουμε τις ανάγκες μας, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τα οποία μέρα με την ημέρα διογκώνονται.

Έπειτα από την πρωτοβουλία εκλεγμένων συνδικαλιστών σε διάφορους συλλόγους και σωματεία αυτοαπασχολουμένων, καταθέσαμε ένα πλαίσιο αιτημάτων-μέτρων  για την στήριξη όλων των συναδέλφων επαγγελματιών. Το παρόν πλαίσιο αιτημάτων έχει υιοθετηθεί ήδη από τον Εμπορικο συλλογο Καρδιτσας καθώς επίσης και από το σωματειο ιδιοκτητων ταξι Καρδιτσας « Η Ενωσις».

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους εμπόρους να συνυπογράψουν το παρόν κείμενο για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων για εμάς και τις οικογένειες μας. Επίσης καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία αυτοαπασχολούμενων- επαγγελματιών της περιοχής μας να υιοθετήσουν το πλαίσιο πάλης καθώς και να θέσουν  τα ιδιαίτερα  ζητήματα του κλάδου τους, για να τα καταθέσουμε στους αρμόδιους φορείς ( δήμο, περιφέρεια, υπουργεία).

Προηγούμενο άρθρο Ανέγερση Εστιών και Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Υποδομών σε Βόλο και Λαμία
Επόμενο άρθρο Διεκδικούμε ό,τι μέχρι σήμερα μας έχουν αφαιρέσει