Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται με γοργούς ρυθμούς η παράκαμψη Νεοχωρίου


Προχωρά με ταχείς ρυθμούς ένα σημαντικό έργο στο οδικό κύκλωμα της Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα η παράκαμψη Νεοχωρίου.

Το έργο αυτό αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της οδικής ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της Λίμνης Πλαστήρα, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, καθώς και στην ενίσχυση των προϋποθέσεων ανάπτυξής της.

Την πρόοδο των εργασιών επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Κουτρομάνο και τον ανάδοχο του έργου. Ο κ. Νούσιος ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ολοκλήρωσης του οδικού τμήματος, με τη νέα χάραξή του να παρακάμπτει τον οικισμό του Νεοχωρίου,  διευκολύνοντας τη  λειτουργία των εγκατεστημένων επενδύσεων. Συντελεί, ταυτόχρονα στην προσέλκυση νέων επενδυτών και τη συνεπαγόμενη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση της προσέλκυσης νέων επισκεπτών, τη μείωση του κόστους στην διακίνηση των τοπικών προϊόντων.

«Αναβαθμίζουμε το οδικό δίκτυο που ενισχύει τις προδιαγραφές ανάπτυξης της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα, με οικονομικό, κοινωνικό και τουριστικό αντίκτυπο. Η εικόνα ενός μεταμορφωμένου οδικού δικτύου, τα γεωμετρικά στοιχεία του οποίου καλύπτουν εξολοκλήρου τις σημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας αποτελεί το όραμα της Π.Ε. Καρδίτσας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού που γίνεται πράξη. Ολοκληρώνεται ένα σύγχρονο οδικό κύκλωμα που ευνοεί τις ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις, συνδυάζοντας τη μοναδική θέα της διαδρομής στον ορεινό όγκο των Αγράφων και συναντά τις προσδοκίες χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών, χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητα του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της περιοχής», δήλωσε ο κ. Νούσιος.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθέατρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέος ψηφιακός εξοπλισμός για όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας