Ολοκληρώνεται η 1η φάση μελετών για το αγρόκτημα Καρποχωρίου


Συνάντηση εργασίας παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείαςπροκειμένου να εξεταστεί η πορεία της μελέτης υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων του αγροκτήματος της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σοφάδων κ. Β. Κατσάρα, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σ. Αναγνώστου, της αρχιτέκτονος – μελετήτριας  κ. Ειρ. Σακελαρίδου, της αρμόδιας Τμηματάρχου του ΥΠΕΠΘ κ. Κ. Χουρδάκη και της Ειδικής Συμβούλου του Υφυπουργού κ. Β. Κανελλοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αρχιτέκτονας – μελετήτρια ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι έχει ολοκληρωθεί και υποβλήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Προμελέτη (αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια και τεύχη) των προτύπων και πειραματικών εκτροφών καθώς και του εργαστηρίου ιχθυολογίας στο αγρόκτημα Καρποχωρίου.

Συγκεκριμένα η Προμελέτη περιλαμβάνει τις εξής εγκαταστάσεις:

o Πρότυπη εκτροφή 20 αγελάδων

o Πρότυπη εκτροφή 50 αιγοπροβάτων

o Πειραματική εκτροφή 50 αιγοπροβάτων

o Πρότυπη εκτροφή 20 χοιρομητέρων

o Πρότυπη εκτροφή 250 πουλερικών

o Πρότυπη εκτροφή 100 κουνελιών

o Πρότυπη εκτροφή 5 αλόγων

o Αποθήκη ζωοτροφών

o Κτίριο εκκολαπτηρίου ιχθυολογίας

o Κτίριο δεξαμενών ανάπτυξης ιχθυολογίας

Λόγω της ολοκλήρωσης των ανωτέρω μελετών αναμορφώθηκε το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα για συνολική μικτή επιφάνεια κτιριακών εγκαταστάσεων (Καρδίτσας και Καρποχωρίου) 4.636,26 τ.μ.

Στη συνέχεια αναμένεται η υποβολή προς έγκριση του συγκριτικού πίνακα ο οποίος θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες μελέτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

o Μελέτη Εγκαταστάσεων θεραπευτηρίου παραγωγικών ζώων

o Μελέτη Περιβάλλοντος χώρου θεραπευτηρίου παραγωγικών ζώων

o Μελέτη Χωροθέτησης εγκαταστάσεων και ειδικότερα πολεοδομική μελέτη τμήματος της έκτασης του αγροκτήματος και τοπικού ρυμοτομικού, καθώς και μελέτη καθορισμού χρήσεων γης για το σύνολο της έκτασης

o Γεωπονική μελέτη για τμήμα της περιοχής

Μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων μελετών και την έγκρισή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Υπουργείου Παιδείας το έργο θα είναι έτοιμο για δημοπράτηση.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για την άρδευση στους αγρότες του Δ. Παλαμά
Επόμενο άρθρο Συντονισμός φορέων & οργανώσεων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών