Ολοκληρώθηκαν οι μαθητικοί αγώνες ζωγραφικής


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Περιφερειακοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Ζωγραφικής που διεξήχθησαν και φέτος στο Νομό Καρδίτσας.  Στους αγώνες, που είχαν ως θέμα: ¨Η Παιδεία αλλάζει τον κόσμο¨ συμμετείχαν μαθητές των σχολείων (Γυμνασίων, ΕΕΕΕΚ, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ζωγράφισαν τα έργα τους στις 10 Μαρτίου 2009 στα σχολεία τους, στη διάρκεια του σχολικού προγράμματος. Η παραλαβή των έργων έγινε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας (Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων) και πραγματοποιήθηκε η έκθεσή τους στο αίθριο της Δημοτικής μας Αγοράς.                                               

Η κ. Κοτρώτσιου

Η υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων και καλλιτεχνικών αγώνων της Δ.Δ. Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Ευαγγελία Κοτρώτσιου, σε δηλώσεις της επεσήμανε: «Με τη συμμετοχή των μαθητών Γυμνασίων, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε και φέτος, για 15η χρονιά η διεξαγωγή των πανελλήνιων μαθητικών καλλιτεχνικών αγώνων ζωγραφικής που διοργανώνονται στην πόλη μας. Στο στίβο της ζωγραφικής διαγωνίστηκαν 838 μαθητές για τις δύο κατηγορίες, από 52 σχολεία των 4 θεσσαλικών νομών με τη συμμετοχή και των ΕΕΕΕΚ Καρδίτσας και Μαγνησίας. Με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και το συντονισμό των αγώνων από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των εικαστικών, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους και να αναπτύξουν την αισθητική τους παιδεία, συμβάλλοντας έτσι στον πολιτισμό που είναι το ζητούμενο, μέσω της συμμετοχής. Στην Καρδίτσα τον τόπο έκθεσης και αξιολόγησης των μαθητικών έργων δεν έχουμε την αμεσότητα με το έμψυχο. Έχουμε όμως τη δυνατότητα της αισθητικής απόλαυσης ενός αποτελέσματος που προέρχεται από τον εσώτερο ψυχικό κόσμο και την οπτική γωνία από όπου οράται ο επίδοξος ζωγράφος – μαθητής – έφηβος μέσα από το χρώμα και άλλες τεχνικές. Το θέμα των αγώνων ζωγραφικής «Η παιδεία αλλάζει τον κόσμο», στα πλαίσια του έτους των ίσων ευκαιριών, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν εικαστικές προτάσεις, μέσα από τις οποίες η παιδεία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα και έξω από το σχολείο». Να σημειωθεί ότι η απονομή των βραβείων, των επαίνων και των ειδικών διακρίσεων των περιφερειακών αγώνων ζωγραφικής 2009 θα γίνουν στις 24 Μαρτίου στη Λάρισα, ενώ η ΜΕΚΕ θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου στην Αθήνα.

Προηγούμενο άρθρο Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ»
Επόμενο άρθρο Τιμητικό αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα