Ολοκληρώθηκαν δύο ακόμη έργα της ΣΑΝΑ-3


Επίσκεψη του Νομάρχη Φ. Αλεξάκου στα εργοτάξια του έργων.

«Συνδετήρια οδός της οδού Καρδίτσα – Λάρισα προς ΒΙ.ΠΕ. Καρδίτσας» και «Κατασκευή της παράπλευρης οδού της οδού Καρδίτσα-Λάρισα».

Τα εργοτάξια των έργων «Συνδετήρια οδός της οδού Καρδίτσα – Λάρισα προς ΒΙ.ΠΕ. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 1.400.000,00€ με ΦΠΑ και «Κατασκευή της παράπλευρης οδού της οδού Καρδίτσα-Λάρισα» προϋπολογισμού 280.000,00€ με ΦΠΑ επισκέφθηκε ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου και την προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών έργων κ. Νταλανίκα. Στα εργοτάξια παρευρίσκονταν ο κατασκευαστής των έργων κ. Θ. Μπριάνας.

Το αντικείμενο του πρώτου έργου αφορά την κατασκευή της οδού που συνδέει την Βιομηχανική περιοχή του Ν. Καρδίτσας με την επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Λάρισας. Η αρχή του έργου είναι στο τέλος του ασφαλτοστρωμένου βόρειου δρόμου της Βιομηχανικής Περιοχής και το τέλος είναι επί της οδού Καρδίτσας-Λάρισας και συγκεκριμένα στο τμήμα της παράκαμψης του οικισμού Ματαράγκας. Η χάραξη αρχίζει από το τέλος του δρόμου της ΒΙ.ΠΕ. διασταυρώνεται υπό γωνία με τον ποταμό Οργόζινο, όπου κατασκευάσθηκε γέφυρα ανοίγματος 28,00 μ. και πλάτους 14,50 μ., και συνεχίζει προς νότο με νέα χάραξη, που διέρχεται μέσα από χέρσες κοινοτικές εκτάσεις. Στη συνέχεια συναντά την αγροτική οδό, που διέρχεται δυτικά των εκκοκκιστηρίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, την οποία ακολουθεί μέχρι που διασταυρώνεται με την οδό Καρδίτσας – Λάρισας, όπου και διαμορφώνεται κυκλοφοριακός κόμβος.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή της οδού μήκους 1,5 χλμ με 10,00μ. πλάτος ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας και 13,00μ. πλάτος οδοστρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του πλάτους επενδεδυμένης τάφρου. Εκτελέστηκαν εργασίες χωματουργικών, κατασκευή τεχνικών (σωληνωτοί, πλακοσκεπείς οχετοί), κατασκευή γέφυρας, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, κατασκευή υπόβασης και βάσης, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας και απομένει μόνο η κατασκευή της σύνδεσης με την γέφυρα.

Το δεύτερο έργο «Κατασκευή της παράπλευρης οδού της οδού Καρδίτσα-Λάρισα» προϋπολογισμού 280.000,00€ με ΦΠΑ αφορά την κατασκευή της παράπλευρης οδού της οδού Καρδίτσας-Λάρισας στη θέση των εκκοκκιστηρίων της Ε.Α.Σ. της Ματαράγκας. Η οδός αυτή αποτελεί την πρόσβαση τόσο της οδού προς τη ΒΙ.ΠΕ Καρδίτσας, όσο και των εκκοκκιστηρίων στον ήδη διαμορφωμένο κόμβο της οδού Καρδίτσας-Λάρισας. Συγκεκριμένα η αρχή της οδού είναι στα εκκοκκιστήρια της Ε.Α.Σ. Η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη παράπλευρη οδό, η οποία διαπλατύνεται και για μήκος 400,00μ. και στη συνέχεια οδεύει βορειότερα με νέα χάραξη, ούτως ώστε να συνδεθεί με την αγροτική οδό που οδηγεί στον κόμβο της οδού Καρδίτσας-Λάρισας.

Το δυο παραπάνω έργα χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος (ΣΑΝΑ-3) και οι οριστικές μελέτες συντάχθηκαν από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

Όπως τόνισε ο κ. Νομάρχης σκοπός της κατασκευής των δύο δρόμων είναι η εξασφάλιση άμεσης πρόσβασης της Βιομηχανικής Περιοχής του Νομού με τον δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας και μέσω αυτού, με τους αυτοκινητόδρομους ΠΑΘΕ και Ε65, συντομεύοντας την προσπέλαση στην παραπάνω οδό και ως εκ τούτου μειώνοντας τις χρονοαποστάσεις με τις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα) της Ελλάδας. Είναι δρόμος διανομαρχιακής σημασίας και θα συμβάλλει σημαντικά, λόγω της άμεσης, άνετης και ασφαλούς διακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων, τόσο εντός του Νομού, όσο και με τη Λάρισα και τη Βόρειο Ελλάδα στην ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής του νομού.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Xρηματοδότηση νομ. προγράμματος δημοσίων επενδύσεων