Ολοήμερη περιοδεία του Νομάρχη σε χωριά της δυτικής Αργιθέας


  Ολοήμερη περιοδεία πραγματοποίησε  ο  Νομάρχης με συνεργάτες του   στο Δήμο Αργιθέας. Συγκεκριμένα ο  Νομάρχης συνοδευόμενος από την Αντινομάρχη Βασιλού-Γραμμένου  Ερμιόνη και τους νομαρχιακούς συμβούλους Νασιώκα Παναγιώτη και  Τσουβέλα Νικόλαο επισκέφθηκε την έδρα του Δήμου Αργιθέας ,το Ανθηρό, καθώς και τα Δ.Δ. Αργιθέα, Πετρωτό, Καλή Κώμη και Ελληνικά.

Σκοπός της επίσκεψης, εκτός από τις προγραμματισμένες συναντήσεις που έχει  καθιερώσει ο Νομάρχης κατά τακτά χρονικά διαστήματα  στα χωριά  με τους πολίτες του νομού, ήταν και  η συνεργασία με  τους  αιρετούς εκπροσώπους της Τ.Α., τους φορείς της περιοχής  αλλά και η επιτόπια αυτοψία στα δύο μεγάλα εκτελούμενα  έργα οδοποιίας στην περιοχή  (Πετρωτό -Καλή Κώμη -Ελληνικά) και (Μεταμόρφωση Ανθηρού – Γκρόπα, όρια Ν. Τρικάλων).

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το τοπικό διαμέρισμα της Αργιθέας όπου ο Νομάρχης  είχε συζήτηση  με τους   κατοίκους  στο καφενείο του Χρήστου Κωφού. Αφού  άκουσε τα αιτήματά τους,  τούς  ενημέρωσε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και απάντησε θετικά σε αίτημα των κατοίκων για αποκατάσταση σε ζημιές που υπέστη το βάθρο του γεφυριού στον κεντρικό δρόμο.

Στη συνέχεια ο Νομάρχης και το κλιμάκιο επισκέφθηκαν την έδρα του Δήμου Αργιθέας το Ανθηρό όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Χρήστος Καναβός, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Χασιώτης, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αναστάσιος Ευαγγέλου εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και κάτοικοι του χωριού.

Μετά το καλωσόρισμα του Δημάρχου, την σύντομη ενημέρωση και συζήτηση  με τους κατοίκους, ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη του Νομάρχη στο εκτελούμενο έργο οδοποιίας Μεταμόρφωση Ανθηρού- Γκρόπα συνολικού μήκους 7  χιλιομέτρων και πολλαπλής σημασίας για το Ανθηρό και την ευρύτερη περιοχή. Ενημερώθηκε επί τόπου  από τον υπεύθυνο εργολάβο  του έργου Κώστα Κωτή για την εξέλιξη  των εργασιών, οι οποίες ολοκληρώνονται πλήρως μέσα στον Ιούλιο. Ο Νομάρχης έμεινε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών στο παραπάνω τμήμα και τόνισε τη σημασία του έργου για την περιοχή της Αργιθέας αλλά και του νομού γενικότερα. Θα απομένει πλέον ένα μικρό τμήμα από τα όρια του νομού Τρικάλων για να είναι όλος   ο δρόμος με άσφαλτο, αφού και τα χωματουργικά έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από το νομάρχη να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή και ο νομάρχης μετά την επιτόπια αυτοψία στο συγκεκριμένο κομμάτι  δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει στον Νομάρχη Τρικάλων για χρηματοδότηση του παραπάνω κομματιού αφού ανήκει στα όρια του  νομού του.

Επόμενος σταθμός ήταν το τοπικό διαμέρισμα του Πετρωτού όπου ο Νομάρχης στα παραδοσιακά   καφενεία πρώτα του Δημήτρη Κοντογιάννη και κατόπιν του Μιχάλη Παπαπέτρου άκουσε αιτήματα των κατοίκων και δεσμεύτηκε να  γίνει ασφαλτόστρωση σε τμήμα του δρόμου μήκους 200  μ.  στη διασταύρωση προς Δήμο Αχελώου  και  να εξετάσει τα προβλήματα του σχολείου. Ακολούθησε, με πρωτοβουλία των κατοίκων, εκτενής συζήτηση και για θέματα Α΄βαθμού Αυτοδιοίκησης παρουσία του δημάρχου και αιρετών της περιοχής.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται στον κεντρικό δρόμο Πετρωτό- Καλή Κώμη όπου κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Καλής Κώμης  Παράσχο Κώστα τους υποδέχτηκαν στο χώρο όπου γίνονται οι εργασίες διάνοιξης του δρόμου. Ο Νομάρχης αφού άκουσε τους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν να γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων, έδωσε κατευθύνσεις για επίσπευση των εργασιών με προσθήκη και άλλων μηχανημάτων ώστε εντός του 2009 να ασφαλτοστρωθεί τμήμα μήκους 1200  μ. και  ολοκληρωθούν η διάνοιξη  και κατασκευή υπόβασης και τεχνικών σε όλο το τμήμα μήκους 12 χλμ. Στο καφενείο του χωριού, της Θάλειας Τασιά,  άκουσε  στη συνέχεια και άλλα αιτήματα των κατοίκων όπως  για παράδειγμα να διαθέσει η Νομαρχία μηχανήματα ώστε το χωριό να αποκτήσει καλή  πρόσβαση με τον Αχελώο. Το  αίτημα είδε θετικά ο Νομάρχης και σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή βοηθήσουν μιας και κοντά  στο χωριό υπάρχει ένα από τα πιο γραφικά φαράγγια της περιοχής και του νομού, αυτό του Κώστιανου. 

Τελευταίος σταθμός το δ.δ των Ελληνικών το οποίο είναι και το τελευταίο χωριό της Καρδίτσας στα όρια με το νομό Τρικάλων. Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν το νομάρχη στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια στο καφενείο του Δημήτρη Καραχάλιου ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους να  ζητούν  από το Νομάρχη να βοηθήσει να ολοκληρωθεί ο δρόμος Καλή Κώμη – Ελληνικά ώστε πλέον και τα Ελληνικά να αποκτήσουν αξιοπρεπή πρόσβαση με τον υπόλοιπο νομό. Επίσης ζήτησαν από το νομάρχη να μεσολαβήσει ώστε   να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο δασικός δρόμος Μέγα Κάμπος – Φτέρη – Θαναίικα. Ο νομάρχης είπε ότι θα καταβληθεί  κάθε προσπάθεια ώστε εντός του 2010 να ολοκληρωθεί ο κεντρικός δρόμος  ενώ μέσα στο 2009 θα ολοκληρωθεί και η μελέτη Ελληνικά -όρια νομού προς  Βαλκάνο που έχει ήδη αναθέσει η Νομαρχία.

Γενικά οι κάτοικοι του Δήμου Αργιθέας δήλωσαν ευχαριστημένοι και από τη συντήρηση και τον καθαρισμό του κεντρικού οδικού άξονα. Ο νομάρχης απάντησε ότι πέραν των 5,50 χλμ. που έπεσε νέος ασφαλτοτάπητας,  εντός των επόμενων ημερών θα συντηρηθεί το υπόλοιπο οδικό τμήμα μέχρι Τύμπανο και την επόμενη χρονιά θα ασφαλτοστρωθούν με νέο τάπητα και άλλα τμήματα του κεντρικού οδικού άξονα.

Επίσης ο νομάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μονάδες εστίασης που αναπτύσσονται  στην περιοχή και τις οποίες δήλωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  στηρίζει και θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε  επισφραγίζοντας «την πολύ καλή συνεργασία του νομάρχη  με όλους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης», όπως  χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος Αργιθέας  Χρήστος  Καναβός, ο οποίος στη συνέχεια   παρέθεσε  γεύμα  στον πανέμορφο και γραφικό ξενώνα  «Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ»  των Αφων  Σκύλλα στην Καλή Κώμη. Οι οικοδεσπότες σε ένα πεντακάθαρο, οικογενειακό και ζεστό περιβάλλον  πρόσφεραν ντόπια και με παραδοσιακό τρόπο και μεράκι μαγειρεμένα φαγητά.

Προηγούμενο άρθρο Πρωταθλήματα Δήμου σήμερα οι ημιτελικοί
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε όλο το Νομό