Πρωτοσέλιδο

Οι υψηλότερες βαθμολογίες των Πανελλαδικών στο Νομό Καρδίτσας


Πολλές και σημαντικές είναι οι επιτυχίες που σημείωσαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Νομό Καρδίτσας. Στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκαν σε όλα τα σχολεία της χώρας οι βαθμολογίες τους και, για άλλη μια φορά, η Καρδίτσα πέτυχες αρκετές πρωτιές.

Η αγωνία έδωσε τη θέση της στα χαμόγελα χαράς και το σημαντικό είναι πως ακόμα και όσοι δεν πέτυχαν αυτή τη στιγμή τον στόχο τους υπάρχει πάντοτε και μία δεύτερη ευκαιρία.

Ας δούμε, στη συνέχεια, τις υψηλότερες βαθμολογίες των μαθητών όσων σχολείων μας απέστειλαν τις ανάλογες καταστάσεις τους.

 

1ο ΓΕΛ Καρδίτσας

1)Μπακαλάκου Κωνσταντίνα – Ροζαλία 18,75

2)Βούρδα Όλγα 18, 725

3)Μαρκάκης Αλέξανδρος 18,43

4)Βούλγαρης Χρήστος 17,95

5)Γκρίτζιος Αθανάσιος 17, 725

6)Βαρλάμη  Κων/να 17,725

7)Τσιόγκας Χρήστος 17,7

8)Τριανταφύλλου Μαρία 17,45

9)Χαρκοπλιά Κυριακή με 17,42

10)Χαλανούλη Δήμητρα 17,4

11)Μπαμπλέκη Δέσποινα 17,22

12)Φειδογιάννη Δέσποινα – Παρασκευή 17,15

13) Νταλού Καλυψώ 17,025

14) Σπυριδώνης Αθανάσιος 17,025

 

4ο ΓΕΛ Καρδίτσας

1)Καρανάσιου Λευκοθέα 19,3

2)Γιαννάκη Ειρήνη 19,1

3) Κολοκύθα Ασπασία 18,4

4) Σιακάρα Λαμπρινή 18,3

5)Κατσιούλη Ελένη 18,2

6) Δεληγιώργης Παναγιώτης 18

7) Μονάντερου Όλγα 17,9

Απόφοιτος 2015

8) Παπαγεωργίου Ελευθέριος 18,63

 

5ο ΓΕΛ Καρδίτσας

1)Μοϊάνος Δημήτριος 18,9

2)Κολιός Σωκράτης 18,7

3) Καταβολάδας Βασίλειος 18,3

4)Θεολόγη Μαρία – Άννα 18,2

 

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Ελένη Κουτσώνη 18,18 γενικός βαθμός

 

ΓΕΛ Μουζακίου

1)Βασιλική Λιάσκου 18,375

2) Νικόλαος Γακιάς 17,9

3)Νικόλαος Τσιώλης 17,75

4)Θωμάς Μαντζιάρας 17,5

 

ΓΕΛ Προαστίου (σύνολο μορίων)

1)Βασιλάκου Αλίκη 18.067

2) Τυροδήμου Ελένη 17.900

 

Διακριθέντες μαθητές Λυκείου Ιτέας

1)Νούλα Δήμητρα – Βαϊα 18,45

2)Σπυρόπουλος Γεώργιος 18,25

3)Γιατρόπουλος Θωμάς 17,9

4) Μουσίτσα Αναστασία – Δήμητρα  17,62

5) Κοντοβάϊου Ανθή 17,55

6) Τζέμου Χρυσοβαλάντω  16,675

 

 Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Τα πρώτα στοιχεία που έδωσε  στη δημοσιότητα το υπουργείο δείχνουν «συνωστισμό» στις μεσαίες βαθμολογίες.

Στατιστικά, ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

«Οι επιδόσεις των φετινών υποψηφίων με το νέο σύστημα εξετάσεων δεν έχουν ορατά διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τις επιδόσεις των υποψηφίων με το προηγούμενο σύστημα εξετάσεων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας. Όπως ανέφερε «το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι φέτος θα έχουμε λίγο μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια στιγμή το ποσοστό των υποψηφίων κάτω από τη βάση, συνολικά, αναμένεται να είναι λίγο μικρότερο από το περυσινό». Ο κ. Κάτσικας υπογράμμισε ότι αν και δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τα δεδομένα της διαμόρφωσης των περυσινών βάσεων εισαγωγής, οι φετινές βάσεις των σχολών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στην πλειονότητά τους, αναμένεται να σημειώσουν πτώση, η οποία θα έχει άνιση ένταση στα διάφορα επιστημονικά πεδία.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, «αναμένεται μικρή άνοδος στις Νομικές Σχολές και μικρή πτώση στα χαμηλόβαθμα τμήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση με τα Πολυτεχνεία και τις Φυσικομαθηματικές Σχολές αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής. Αντίθετα στις Ιατρικές Σχολές της Θετικής Κατεύθυνσης αναμένεται μικρή άνοδος. Στα Παιδαγωγικά Τμήματα αναμένεται μεγαλύτερη πτώση των βάσεων εισαγωγής, όχι λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων, αλλά, κυρίως, λόγω της θετικής (για τους υποψήφιους) αντιστοιχίας θέσεων εισακτέων και υποψηφίων. Πτώση αναμένεται και στην πλειονότητα των τμημάτων των Οικονομικών Σχολών».

Σύμφωνα με τον κ Κάτσικα, «η έρευνα δείχνει ότι φέτος οι υποψήφιοι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, θα στοχεύσουν, στις πρώτες τους προτιμήσεις, σχολές της περιοχής που κατοικοεδρεύουν. Οι Νομικές, Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Στρατιωτικές Σχολές, μαζί με συγκεκριμένα οικονομικά τμήματα (το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας), τα Τμήματα Ψυχολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας, θα τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες και ως εκ τούτου μεγάλος θα είναι και φέτος ο ανταγωνισμός για τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές».

 

Ακολουθούν τα μηχανογραφικά

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Για να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό:

Θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό τους και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των Επαγγελματικών λυκείων και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «οριστικοποίηση») ως και την Παρασκευή 8-7-2016.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

 

Ειδικά μαθήματα

Παράλληλα, έως τις 27 Ιουνίου θα παραγματοποιούνται οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση του.

Τα ειδικά εξεταστικά κέντρα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

 

Βαθμολογίες στα ΕΠΑΛ

Σημειώνεται επίσης ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Μύκητας προσβάλει τις πιπεριές στο Νομό Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια του αντιπεριφερειάρχη στους υποψηφίους των πανελλαδικών