Την προστάτιδα τους Αγία Σοφία, την τρίτεκνη Αγία που μαζί με τις τρεις κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, μαρτύρησαν για να μην προδώσουν την πίστη τους και τα ιδανικά τους, γιόρτασε και φέτος ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Καρδίτσας.
Ο εορτασμός έγινε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα.
Στην θεία λειτουργία χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου μας κ.κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος που ευλόγησαν τους άρτους τους οποίους προσέφερε ο Σύλλογος μας υπέρ υγείαν των μελών μας.
Ο εορτασμός μας συνέπεσε με τον εορτασμό από την τοπική μας εκκλησία, της σύναξης των οκτώ τοπικών της Αγίων Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, Αρσενίου του εκ Καλογριανών, Παρθενίου, επισκόπου Ραδοβισδίου, Νικολάου, του εν Βουναίνη, Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, Κωνσταντίνου του εκ Καππούας, Διονυσίου του εκ Σκλαταίνης και Ακακίου του εκ Γολίτσης.
Επίσης ήταν και η ημέρας τιμής για την Μικρασιατική καταστροφή.
Εκ μέρους του συλλόγου μας ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γεώργιος Αμβροσίου απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο σύλλογος τριτέκνων Νομού Καρδίτσας, τιμάει και φέτος την προστάτιδά του Αγία Σοφία. Την τρίτεκνη Αγία Σοφία που μαζί με τις τρεις κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, μαρτύρησαν για να μην προδώσουν την πίστη τους και τα ιδανικά τους.
Αυτά τα ιδανικά είναι που πρέπει όλες οι οικογένειες να προσπαθούν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους και προς την κατεύθυνση αυτή κινείται καθημερινά ο σύλλογος Τριτέκων Νομού Καρδίτσας και οι τρίτεκνες οικογένειες του νομού μας.
Αυτή μας η προσήλωση στην οικογένεια είναι που μας κρατάει ακόμη όρθιο ως λαό, στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια.
Με λύπη όμως διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι νέοι στη χώρα μας, είτε αργούν πολύ να παντρευτούν, είτε δημιουργούν πολύ μικρές οικογένειες και η αιτία δεν είναι άλλη από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.
Είναι γνωστό ότι κρίση χτύπησε βάναυσα τους νέους της χώρας μας, αλλά οι ευθύνες ανήκουν κυρίως στην πολιτεία που αντί να θεσπίζει κίνητρα για την αύξηση του πληθυσμού, λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η αυτοδιοίκηση έπρεπε να παίρνουν μέτρα που να ενθαρρύνουν τους νέους να κάνουν οικογένεια και να μένουν στην πατρίδα μας, αλλά και να στηρίζουν τις πολυμελείς οικογένειες. Όμως, εδώ και χρόνια ακούμε μόνο κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις
Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρει ότι οι γυναίκες που γεννήθηκαν λίγο πριν από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο έκαναν κατά μέσο όρο 2,2 παιδιά, αυτές που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 1,65 παιδιά, ενώ οι νεότερες θα κάνουν πιθανότατα ακόμη λιγότερα (γύρω στα 1,55 παιδιά).
Ενώ κάποτε στην Ελλάδα γεννιούνται 120.000 παιδιά ετησίως, τώρα γεννιούνται 90.000 παιδιά ετησίως. Αυτή την μείωση την βλέπουμε και στα σχολεία που πλέον η μείωση των παιδιών είναι ανησυχητική»