Ειδήσεις

Οι Σύλλογοι Γυναικών για την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών η ΟΓΕ απευθύνεται στις εργαζόμενες και άνεργες, στις μητέρες και γιαγιάδες, στις φοιτήτριες, σπουδάστριες και μαθήτριες.

Σας καλούμε να παλέψουμε για μια κοινωνία στην οποία τα ναρκωτικά και το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης δεν θα έχουν θέση, για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο, στη δημιουργική ζωή.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα απέναντι σε όσους προβάλλουν με «προοδευτικό» μανδύα τη νομιμοποίηση της «αθώας» κάνναβης και το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», καθώς και τη νομιμοποίησή τους.

Με βάση την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, περισσότερα από 150.000 άτομα στην Ευρώπη ξεκίνησαν θεραπεία για την απεξάρτηση από την κάνναβη, μόνο το 2016! Σε μια δεκαετία (2006 – 2016), σε 25 χώρες της ΕΕ αυξήθηκε κατά 76% ο συνολικός αριθμός των χρηστών κάνναβης που ξεκίνησαν θεραπεία για πρώτη φορά.

Οι στόχοι για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, όχι μόνο στους νόμους αλλά και στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, δεν αφορούν στενά τη συγκεκριμένη ουσία. Βλέπουν πιο μακριά: στη νομιμοποίηση συνολικά των ναρκωτικών και του φαινομένου της ουσιοεξάρτησης, στην αποδοχή του συμβιβασμού με την αναζήτηση της «φυγής» από την πραγματικότητα.

Ποιος καθορίζει ότι το συμφέρον της νέας γυναίκας, της νεολαίας, είναι να ζει μέσα σε μια μίζερη ζωή, «ναρκωμένη», παραιτημένη, συμβιβασμένη;

 

Το «κέρδος» κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων!

èΤο εμπόριο ναρκωτικών, μαζί με την πορνεία και το εμπόριο όπλων, αποφέρει αμύθητα κέρδη. Όμως, η διάδοση των ναρκωτικών δεν είναι μόνο ένα μέσο πλουτισμού για τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στο εμπόριό τους.

èΤο «κέρδος» είναι ακόμα μεγαλύτερο, όταν έχουν τη νεολαία θολωμένη, παραδομένη και συμβιβασμένη με τη σημερινή βαρβαρότητα. Γιατί τότε, η οργή, η αγανάκτηση, η όποια αγωνιστική διάθεση για συλλογική διεκδίκηση και δράση, εξοστρακίζονται από το «ναρκωμένο» μυαλό.

èΕίναι ένα μέσο ύπουλης κοινωνικής καταστολής, ένα μεγάλο εμπόδιο που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο άτομο και στον συλλογικό κοινωνικό αγώνα, στη συμμετοχή στο εργατικό, λαϊκό, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα.

To μέλλον των νέων γυναικών δεν ανήκει στη ναρκω-κουλτούρα!

Ας χτίσουμε μέσα στον καθημερινό αγώνα τις εσωτερικές ατομικές και κοινωνικές αντιστάσεις μας στον ατομισμό, στον ανταγωνισμό, στο συμβιβασμό με τη μίζερη ζωή. Ας γίνουμε, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας και τη νέα γενιά, το παράδειγμα μιας άλλης στάσης ζωής, ενεργητικής, συλλογικής, αγωνιστικής, που αφήνει πίσω της το «εγώ» για να υιοθετήσει το «εμείς».

Ας ενώσουμε τις φωνές μας, διεκδικώντας πρόληψη, που θα εξειδικεύεται στις γυναίκες:

  • Ενίσχυση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής ιδιαίτερα των κοριτσιών.
  • Δυνατότητες για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων.
  • Ενημερωτικά προγράμματα για το ρόλο της κοινωνικής δικτύωσης και των συνεπειών της στη διάλυση των διαπροσωπικών σχέσεων, στην αναπαραγωγή στρεβλών κοινωνικών προτύπων για το γυναικείο φύλο, τον έρωτα, τις σχέσεις.
  • Επιστημονική, κοινωνική στήριξη των γυναικών και των παιδιών θυμάτων βίας.

Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. Προγράμματα που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη, με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τρίτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αστυνομικών η Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Νέος Πρεσβύτερος στην τοπική μας Εκκλησία