Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 21/24.4.2020 απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού (ΔΕΞΥΣ) της Σχολής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εγκρίθηκε η εισαγωγή των επτά (7) πρώτων υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος. Πραγματοποιήθηκε αντικειμενική και αμερόληπτη αξιολόγηση των αιτούντων που είχαν υποβάλλει τις προτεινόμενες ερευνητικές τους προτάσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προβλέπονταν από τη σχετική προκήρυξη 68/6.3.2020 του Προέδρου του Τμήματος ΔΕΞΥΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού είναι το πρώτο από τα νέα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πολύ έγκαιρα υπέβαλε σχετική πρόταση και εγκρίθηκε ο κανονισμός των διδακτορικών του σπουδών (ΦΕΚ 4259/20.11.2019, τεύχος Β’), ένα από τα δύο πρώτα νέα Τμήματα που απέκτησε αυτοδυναμία στο Παν/μιο Θεσσαλίας (υπ’ αριθμ. 31756/19/ΓΠ/23-12-2019 Πρυτανική Πράξη), και το πρώτο από τα νέα Τμήματα που προχώρησε σε δημόσια σχετική προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων διδακτόρων για το εαρινό εξάμηνο του Α.Ε. 2019-2020.
Οι πρώτοι επτά (7) υποψήφιοι διδάκτορες είναι οι εξής με αλφαβητική σειρά: Βασιλείου Ελένη, Ζαφείρη Βασιλική, Καραδόντα Αντιγόνη, Ματσουκά Μαρία, Μπόθος Ιωάννης, Παππάς Μιλτιάδης, Χαϊδάς Δημήτριος.
Καλωσορίζουμε τους νέους υποψήφιους διδάκτορες και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, αλλά και στις νέες προκλήσεις και εμπειρίες τους. Ανάλογες ευκαιρίες θα δοθούν και σε αρκετούς ακόμη προσοντούχους υποψήφιους επιστήμονες στο εγγύς μέλλον.
Οι προκλήσεις για το Τμήμα είναι πολλές και μεγάλες γι’ αυτή την περίοδο, αλλά μέσα από συστηματική και ομαδική προσπάθεια και συνεργασία, όλοι επιδιώκουμε να εκπληρώσουμε το όραμά μας «Να αποτελέσει το Τμήμα ΔΕΞΥΣ νησίδα αριστείας στην ανώτατη εκπαίδευση της Χώρας μας με ουσιαστική συμβολή στην έρευνα, την παραγωγή γνώσης και την εκπαίδευση, καθώς και θεμελιώδη κρίκο δυναμικής διασύνδεσης με την αλυσίδα αξίας των δασών, του φυσικού περιβάλλοντος, της βιομηχανίας ξύλου-επίπλου και της κοινωνίας για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία».
Αξίζει κάποιος να επισκεφτεί και τη νέα μας ιστοσελίδα http://fwsd.uth.gr/