«Οι πολίτες διαθέτουν ένα πανίσχυρο όπλο: την ψήφο τους!»


 «Οι πολίτες στις δημοκρατίες, διαθέτουν ένα πανίσχυρο όπλο: την ψήφο τους! Αρκεί να αποφασίσουν να το αξιοποιήσουν αποτελεσματικά. Να ταρακουνήσουν το σύστημα. Να ανατρέψουν τις κατεστημένες λογικές και τα κατεστημένα συμφέροντα. Μπορούν να τιμωρούν ή να επιβραβεύουν. Να καταδικάζουν ή να ενισχύουν. Να ταρακουνούν κυβερνήσεις, παρατάξεις, πολιτικές, πρόσωπα. Να απαιτούν από τις εξουσίες, κάθε λογής και κάθε βαθμίδας, ένα απλό και αυτονόητο πράγμα: να τον σέβονται! Και να διεκδικούν ένα, επίσης απλό, αυτονόητο αλλά και θεμελιακό δικαίωμα: κάθε πολίτης να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια, αυτός και τα παιδιά του.

Μια τέτοια απαίτηση και μια τέτοια διεκδίκηση, πρέπει να είναι, το κριτήριο για την ψήφο των πολιτών, κατά τη γνώμη μου, σ’ αυτές τις εκλογές. Είμαστε σχεδόν στον πάτο. Στο μεταίχμιο. Όσα ζούμε, όσα βλέπουμε και όσα ακούμε, δεν συμπιέζουν  απλά την ζωή. Δεν μας  καλλιεργούν μόνο το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Δεν μας σπρώχνουν μόνο στην απαισιοδοξία και στην απογοήτευση. Κάνουν κάτι χειρότερο: μας προσβάλλουν κιόλας. Μας φτύνουν κι από πάνω μας βγάζουν και τη γλώσσα…

Ε, λοιπόν, νομίζουν οι κυβερνήτες ότι δεν θα πληρώσουν γι’ αυτό;

Νομίζουν ότι θα την βγάλουν καθαρή, για να  συνεχίσουν τα ίδια; Είμαι σίγουρος ότι θα τους τιμωρήσουν οι ίδιοι οι φίλοι και ψηφοφόροι τους. Γιατί κυρίως αυτούς πρόδωσαν. Αυτούς προκαλούν…

Έχουμε ανάγκη για μια νέα αρχή. Για μια μεγάλη ανατροπή. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να την εγγυηθεί. Με αποφασιστικές, σαρωτικές αλλαγές, από τους πρώτους μήνες της θητείας του στη νέα κυβέρνηση. Με μέτωπο ανοιχτό και απέναντι στους δικούς μας, που έχουν παρόμοιες τακτικές και πρακτικές. Κυρίως, απέναντι στους δικούς μας… Χωρίς ανοχές. Γιατί και η κοινωνία δεν έχει ανοχές, ούτε αντοχές! Οι εκλογές στις 7 Ιουνίου, είναι η πρώτη μεγάλη μάχη, σ’ αυτόν τον αγώνα για μια νέα μεγάλη Αλλαγή. Έτσι βλέπω τα πράγματα…»

Αυτά δήλωσε σε Τοπικά μέσα ενημέρωσης της Βοιωτίας ο πρώην Υφυπουργός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης.

Ο κ. Σαλαγιάννης έχει οριστεί υπεύθυνος κλιμακίου για το νομό Βοιωτίας και ήταν κεντρικός ομιλητής στους δήμους Αλιάρτου, Σχηματαρίου, Θεσπιών και Δαύλειας.

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου το βράδυ, ο κ. Σαλαγιάννης θα μιλήσει στην Μητρόπολη…

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής
Επόμενο άρθρο Σε Αργιθέα και Λίμνη Πλαστήρα ο Υπουργός Τουρισμού