Ειδήσεις

Οι οικοδόμοι Καρδίτσας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο και επιβεβλημένο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών. Τασσόμαστε σύσσωμοι στο πλευρό τους, καθώς και αυτοί, όπως άλλωστε και ο δικός μας κλάδος χτυπήθηκαν, χτυπιούνται και θα χτυπηθούν το επόμενο διάστημα από την ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, που οδήγησε το 90% των οικοδόμων στην ανεργία.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι και δικά μας αιτήματα, καθώς βάζουν το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, που δεν προωθούνται στον κλάδο μας, αφού αποτελούν ανάγκη των φτωχών αγροτών και εργατών και όχι των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι αφενός κάθε χρόνο να καταστρέφονται καλλιέργειες από τις πλημμύρες και αφετέρου η ανεργία στον κλάδο μας να «σπάει κόκκαλα».

Στα νέα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάτω από τις επιταγές της ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ για τον σφαγιασμό, την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλους τους κλάδους, την ποινικοποίηση των αγώνων για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία, στα σχέδια για την εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών, της μικρής ιδιοκτησίας και τη δημιουργία σύγχρονων τσιφλικιών, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι αυτή της ταξικής πάλης. Αυτή η απάντηση είναι ο μοναδικός τους φόβος, η συμπόρευση του ταξικού εργατικού κινήματος με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία.

Καλούμε τα μέλη του Συνδικάτου, τον κάθε οικοδόμο της πόλης της Καρδίτσας και των χωριών του νομού να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, των συμμάχων μας, και να παραβρεθούν στο πλευρό του Συνδικάτου στις κινητοποιήσεις των αμέσως επόμενων ημερών.

Στον πόλεμο, που μας κήρυξαν, απαντάμε ενώνοντας τη φωνή μας με τους συμμάχους μας, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, γυναίκες και νεολαία και βροντοφωνάζουμε πως «σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε εμείς». Θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών συμμετέχοντας σε κάθε κινητοποίηση που μας καλούν.

 

 

 

Για το ΔΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κουβαράς Κώστας                                                Θωμάς Ντάης

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας από το Κατηχητικό της Χριστιανικής Αγωγής Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών της Παυσιλυπούπολης