Ειδήσεις

Οι οικοδόμοι για την καταστολή ενάντια στους αγρότες


Για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής μας βρίσκονται στο δρόμο πραγματοποιώντας σειρά κινητοποιήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια του και να καλλιεργήσουν και τη νέα χρονιά. Απέναντι σε αυτές τις κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα απέναντι στην απόφαση της Πανθεσσαλικής σύσκεψης των Ομοσπονδιών για δημιουργία μπλόκου και εδώ στην Καρδίτσα στον Ε65 η «δημοκρατική» Κυβέρνηση επιστράτευσε ΜΑΤ, για να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να τους αναγκάσει σε αποχώρηση.

Τι προστάτευαν, αφού οι αγρότες «δεν έχουν δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα»;

Η απάντηση έρχεται από μόνη της. Προστάτευαν την ανάπτυξη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Βρέθηκαν μπροστά οι κλούβες, για να μην πατήσουν τα τρακτέρ σε έναν δρόμο, τον οποίο έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία, ώστε να γίνει. Έχουμε πληρώσει από τη φορολογία μας τις επιδοτήσεις, που δόθηκαν στις μεγάλες κατασκευαστικές, και συνεχίζουμε να τις πληρώνουμε με τα διόδια. Έχουμε δουλέψει για να τον φτιάξουμε από ήλιο σε ήλιο με άθλιες συνθήκες εργασίας και μισθούς πείνας. Και την ίδια στιγμή, που το ακριβοπληρωμένο τους «στολίδι» μεταφέρει τα προϊόντα των μεγάλων επιχειρήσεων φέρνοντας παραπάνω κέρδη για το κεφάλαιο, οι αγροτικές καλλιέργειες στα 5 χιλιόμετρα πνίγονται κάθε φορά, που βρέχει χωρίς να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, που πάλι αυτοί πληρώνουν. Να, λοιπόν, πού φαίνεται η ανάπτυξη για την οποία τόσα πολλά μας έχουν πει. Να, λοιπόν, πώς προστατεύεται η ανάπτυξη αυτή, με το δόγμα «νόμος και τάξη», με τον εκφοβισμό και την καταστολή. Μια ανάπτυξη που καμιά σχέση δεν έχει με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Λογαριάζουν , όμως, χωρίς τον ξενοδόχο.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία δεν κάνουν πίσω. Ενώνουμε τις φωνές μας παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ολοι στο μπλοκο την Κυριακη 8 Δεκεμβρη στις 12 το μεσημερι.

Προηγούμενο άρθρο 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ τρέχουν στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση-ενημέρωση για το σχολείο σήμερα