Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας μαθαίνουν πως γίνεται η απόσταξη του τσίπουρου


Στα πλαίσια των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 επισκέφθηκαν το αποστακτήριο του κ. Μιλτιάδη Στεργιούλη στην Καρδίτσα και παρακολούθησαν με προσοχή όλη τη διαδικασία της παραδοσιακής απόσταξης του τσίπουρου. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλα τα στάδια της παραγωγής του τσίπουρου: πώς βράζουν τα στέμφυλα, πώς ψύχονται οι υδρατμοί και παράγεται το τσίπουρο, πώς γίνεται η μέτρηση του αλκοόλ στο τσίπουρο, πώς γίνεται η διπλή απόσταξη και πώς αρωματίζεται. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος στην αλλαγή της ‘καζανιάς’, δηλαδή της αλλαγής των στέμφυλων στον άμβυκα. Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την τοπική παράδοση παραγωγής τσίπουρου όταν μεγαλώσουν. Ευχαριστούμε τον κ. Στεργιούλη για την φιλοξενία Οι εκπαιδευτικοί: Αντώνης Μόλτσας, Ρίτσα Πυργαντή, Χρύσα Διαμαντή – Παπακωνσταντίνου.

Προηγούμενο άρθρο Ο "Διόνυσος" συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΕΟΑΣΚ
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα