Ειδήσεις

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας είμαστε αντίθετοι στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία


Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν να φέρουν νέο Νομοσχέδιο για την Παιδεία σαν τους κλέφτες, εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων!

Είναι ένα Νομοσχέδιο που έχει ήδη απορριφθεί από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Από τους μαθητές, από τους γονείς και τους καθηγητές μας. Κάναμε όλη τη χρονιά κινητοποιήσεις και πορείες ενάντια σε αυτό τον Νόμο, γιατί κάνει κυριολεκτικά το σχολείο μας ένα ακριβό εξοντωτικό και ατελείωτο εξεταστικό κέντρο!

Συγκεκριμένα:

  • Επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων σε όλο το Λύκειο. Δηλαδή, θα δίνουμε εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε θέματα καρμπόν επί τρία συνεχόμενα χρόνια.
  • Περισσότερες εξετάσεις σε 7 μαθήματα από την Α’ Γυμνασίου. Γιατί αυτό λείπει στα παιδιά 13 χρονών για να μαθαίνουν καλύτερα. Και άλλες εξετάσεις..!
  • Επαναφέρει τη βάση του 10 και ταυτόχρονα μειώνονται οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια.
  • Απανωτές αλλαγές ξανά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πέρυσι Κοινωνιολογία, τώρα Λατινικά για τη Θεωρητική).
  • Μειώνουν από του χρόνου – δηλαδή σε παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές εν μέσω κορονοϊού- τις μετεγγραφές!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επαναφέρει τις 3ημερες έως και 5ημερες αποβολές, τον τίτλο διαγωγής στο απολυτήριο, αυξάνει τον βαθμό προαγωγής στις τάξεις! Βάζει κάμερες στις αίθουσες, μετατρέποντας το μάθημα σε «ριάλιτι». Τη ίδια στιγμή έχει πάρει ελάχιστα μέτρα προστασίας για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων !

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω το Πολυνομοσχέδιο. Δεν λείπουν από τα σχολεία μας νέες και πιο δύσκολες εξετάσεις, όπως η Τράπεζα Θεμάτων που άφησε χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέους. Άλλα πράγματα λείπουν από τα σχολεία μας και για αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα!

Απαιτούμε:

  1. Να απολυμανθούν με τον ενδεδειγμένο ιατρικά τρόπο τα σχολεία μας πριν να ανοίξουν.
  2. Να προσληφθεί ΑΜΕΣΑ όσο μόνιμο προσωπικό καθαριότηταςχρειάζεται σε όλα τα σχολεία που να τα καθαρίζει κατά τη διάρκεια της μέρας και μόλις κλείνουν, όχι μόνο μετά.
  3. Δωρεάν διάθεσηόλων των απαραίτητων μέσων προσωπικής προστασίας και υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, χειροπετσέτες μιας χρήσης, σαπούνια κτλ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  4. Να υπάρξει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.
  5. Να δοθεί τώρα έκτακτη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό. Δε δεχόμαστε ως απάντηση το “δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα”. Πρόκειται για τις ζωές μας.

Τους προειδοποιούμε!

Το Νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας δε θα περασει!

Προηγούμενο άρθρο Ορεινά Χωριά της Πίνδου: Mια πρόταση στα Smart Rural
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση του ΣΒΘΣΕ για τις χρεώσεις στις Συμβάσεις Φυσικού Αερίου Βιομηχανικών Πελατών