Ειδήσεις

Οι μέλισσες κινδυνεύουν από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων


Το πρόβλημα της δηλητηρίασης των μελισσών από τα φυτοφάρμακα αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να απειλείται ευθέως η ύπαρξή τους.

Δυστυχώς, στην περιοχή της Καρδίτσας, εκτός από το πεδινό τμήμα του νομού μας γίνονται ψεκασμοί και στον ορεινό όγκο. Είναι ολέθρια τα αποτελέσματα και κάθε φορά που ένα μελίσσι δηλητηριάζεται οι εικόνες προκαλούν μόνο θλίψη και οργή! Ο συμβουλευτικος φορεας προστασιας των μελισσων «SOS BEE» έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των αγροτών του νομού για το θέμα των ψεκασμών και τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, με διανομή έντυπου υλικού και συμβουλευτικές συναντήσεις. Καλούμε τους αγρότες μας να κάνουν σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων και να συμβουλεύονται τα αναγραφόμενα στις συσκευασίες για το ποιά είναι τοξικά για τη μέλισσα και τι μέτρα πρέπει να λαμβάνονται.

Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται αργά το βράδυ όταν οι μέλισσες είναι στις κυψέλες, καθώς και να ενημερώνονται οι μελισσοκόμοι της περιοχής τους 48 ώρες νωρίτερα.

Επίσης, επισημαίνουμε την ανάγκη δημιουργίας μελισσοκομικών ζωνών από τους Δήμους όπου οι μελισσοκόμοι θα μπορούν να τοποθετούν τις κυψέλες τους με ασφάλεια.

Θυμηθείτε ότι το 70% των τροφίμων που παράγονται σχετίζονται με τη μέλισσα. Η επικονίαση μέσω των μελισσών επιτρέπει την αναπαραγωγή των φυτών από τα οποία τρέφονται εκατομμύρια ζώα. Η ζωή του πλανήτη εξαρτάται από τη μέλισσα!! Προστατέψτε και σώστε τις μέλισσες!! Δεν είναι υποχρέωση, είναι καθήκον!!Είναι η επιβίωσή μας!!

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Περιφερειακού Διοικητή Π.Υ. στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων