Οι Καρδιτσιώτες έστειλαν το μήνυμα – Παρ’ όλο που πραγματοποίησαν και πάλι δύο συγκεντρώσεις…


Ηχηρό ήταν το μήνυμα και των Καρδιτσιωτών συμπολιτών μας, οι οποίοι συμμετείχαν στις προχθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα εξόντωσης που προωθεί τρόικα και κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, μία από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και μία από το ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αυτή τη φορά, η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική, αφού σχεδόν όλες οι κοινωνικές ομάδες ήταν στο δρόμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

 

Οι γιατροί

 

Οι γιατροί της Καρδίτσας, ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που πλήττεται βάναυσα από την μνημονιακή λαίλαπα,

Αγωνιζόμαστε εναντίον

  • Της συρρικνώσεως και αποσαθρώσεως της Δημόσιας Υγείας.
  • Της παράλογης και εξωπραγματικής μείωσης των δαπανών για την Υγεία.
  • Της καταργήσεως των βασικών κοινωνικών κεκτημένων του Ελληνικού Λαού
  • Των εξοντωτικών μέτρων κατά των ελευθέρων επαγγελματιών που θα σημάνουν τον θάνατο της αγοράς και της ανάπτυξης
  • Των περικοπών των μισθών και των συντάξεων που φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με το φάσμα της πείνας
  • Της οριζόντιας φορομπηχτικής πολιτικής που βάζει ταφόπλακα στους μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος Έλληνες πολίτες.

Απαιτούμε και διεκδικούμε

  • Ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με αξιοποίηση όλων των δομών, δημόσιων και ιδιωτικών, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών.
  • Νοσοκομειακή περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν για όλους τους πολίτες με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών.
  • Νοσοκομειακοί γιατροί με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, χωρίς άλλες περικοπές των αποδοχών τους και αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους
  • ΕΟΠΥΥ με προϋπολογισμό ρεαλιστικό και αληθή, με χρηματοδότηση τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ και με νομοθετική ρύθμιση της μεταφοράς των ασφαλιστικών εισφορών ασθενείας, από τα ασφαλιστικά ταμεία απευθείας στον ΕΟΠΥΥ.
  • Εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, χωρίς εκπτώσεις και «κουρέματα».
  • Συμμετοχή του Πανελληνίου και των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων στην λήψη αποφάσεων που αφορούν σημαντικές αλλαγές στην Υγεία και την περίθαλψη του Ελληνικού λαού.

 

 

 

Το ΠΑΜΕ

 

Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργάτες, εργάτριες, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, που έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, κόντρα στην συνειδητή αδιαφορία από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Χαιρετίζει τους αυτοαπασχολούμενους μικρομαγαζάτορες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και βρέθηκαν στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν διαπραγματεύεται για το «καλό» των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλη την Ελλάδα οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλειώδεις.

Αυτό δείχνει ότι πυκνώνουν οι γραμμές του ταξικού κινήματος. Αποδεικνύει ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να το στριμώξει στις μυλόπετρες της διαχείρισης, στην υποταγή, στο συμβιβασμό.

Δείχνει ότι δυναμώνει όλο και περισσότερο η οργάνωση στους τόπους δουλειάς.

Δείχνει ότι ενισχύονται οι γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα, την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλη τη χώρα χωρίς σταματημό. Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν περιμένουμε. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας. Για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να απαλλαγούμε απ’ το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από τα δεσμά της Ε.Ε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ - Άγονος ο πρώτος διαγωνισμός της ΔΕΗ για πρόσληψη εταιρείας security
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ξεκίνησε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Λαϊκός Πολιτισμός και Παράδοση»