Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές


Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές παρουσίασαν το μεσημέρι, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Ο γραμματέας κ. Γιάννης Τσιούτρας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:  

«Οι φετινές ευρωεκλογές γίνονται σε μια περίοδο, κατά την οποία και τα κράτη της Ευρωζώνης και συνολικά η ΕΕ έχουν μπει για τα καλά σε κύκλο καπιταλιστικής κρίσης. Μιας κρίσης που συγχρονισμένα εκδηλώθηκε και στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και έχει επιπτώσεις και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για κρίση του καπιταλιστικού συστήματος μετά από μια περίοδο γενικευμένων αναδιαρθρώσεων που εφαρμόστηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και συνέβαλαν στη συγκέντρωση τεράστιων κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο, με κατεδάφιση κατακτήσεων και του εισοδήματος των εργαζομένων. Το αναμενόμενο βάθος της κρίσης στην Ελλάδα συνδέεται και με μακρόχρονες συνέπειες από την ένταξη της στην Ευρωζώνη: Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος, περιορισμός κυρίως της κτηνοτροφικής παραγωγής, μεγάλες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης. Η κρίση στην Ελλάδα συνδέεται και με την κρίση στα Βαλκάνια, θα είναι βαθιά και μακρόχρονη.

Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης (2 Απρίλη) και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία.

Η ΕΕ είναι ο φύλακας των κερδών και της εξουσίας των μονοπωλίων σε κάθε χώρα. Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

Τα μέτρα που προτείνουν τα άλλα κόμματα για την έξοδο από την οικονομική κρίση είναι μέτρα κατά των εργαζομένων, όσο κι αν ορισμένα τα ντύνουν με φιλολαϊκή φορεσιά!

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σαν κόμματα της αστικής τάξης πρωτοστατούν στην προώθηση αυτών των ταξικών επιλογών. Από κυβερνητικές θέσεις έχουν διαμορφώσει όλο το θεσμικό πλαίσιο που προσαρμόζει και εξειδικεύει τη στρατηγική της ΕΕ στη χώρα. Ανεξάρτητα από διαφωνίες που εγείρουν σε επιμέρους διαχειριστικές τακτικές έχουν κοινή γραμμή. Αξιοποιούν τις δυνάμεις τους που κυριαρχούν στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος για να περνάνε πιο εύκολα τις παραπάνω πολιτικές, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν κοινωνική συναίνεση.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά το λαό, αποσιωπά το ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ, καλλιεργεί αυταπάτες ότι είναι δυνατό μέσα στα πλαίσια της ΕΕ να ακολουθηθούν φιλολαϊκές πολιτικές.

Ο ΛΑΟΣ στηρίζει όλες τις αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ, ωστόσο παρουσιάζεται ως ευρωσκεπτικιστής, ως αντιΗΠΑ, προσπαθώντας παράλληλα να κρύβει τις επικίνδυνες ρατσιστικές-εθνικιστικές του θέσεις.

 Κοροϊδεύουν το λαό όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση!

Στις ευρωεκλογές μπορούν και πρέπει να καταδικαστούν η ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ, γενικότερα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όλα μαζί πακέτο.

Το ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτικής του πρότασης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, προτείνει στόχους πάλης στο λαϊκό κίνημα. Έδωσε και δίνει σκληρές μάχες για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Μόνο με το κεφάλι ψηλά, με ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, κοινωνική συμμαχία, γερή οργάνωση και ψήφο δυναμική υπέρ του ΚΚΕ μπορεί να αποκρουστούν οι επιθέσεις και να ανοίξει ο δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ προσβλέπει στη βοήθεια και την ενεργητική στήριξη των φίλων, των οπαδών και ψηφοφόρων του, των συνεργαζόμενων μαζί του, για να ηττηθεί η υποταγή, η μοιρολατρία και να εμπιστευθεί ο λαός τη δύναμη του.

Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για να μας εμπιστευτείτε την ψήφο σας.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων.

Το ΚΚΕ ξεκινά τη μάχη των ευρωεκλογών με μια νέα μεγάλη εξόρμηση στο λαό. Αφετηρία αποτελεί το τετραήμερο 3-6 Απρίλη, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, ομιλίες-συσκέψεις-περιοδείες στην πόλη και στα χωριά του νομού, με στόχο να φτάσει πλατιά η φωνή του ΚΚΕ.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιείται κεντρική συγκέντρωση την Κυριακή 5 Απρίλη και ώρα II.00 πμ στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» (αίθουσα «ΑΦΡΟΔΙΤΗ»), με ομιλητή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Τάκη Τσίγκα.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΕ – ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ! ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ με ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Πρόγραμμα Πολιτικής Εξόρμησης της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ

Παρασκευή 3 Απριλίου

6.50 Δημοτικό αμαξοστάσιο Ξυδιάς Β.

7.00 ΔΕΥΑΚ  Θεοδωρίδης Κ.

8.30 ΔΕΗ- Περιφέρεια 

10.00 Υπηρεσίες- Χώροι δουλειάς

8.00 μμ Παλαμάς Κοτούπα Ελπ.

7.00 μμ Καρδιτσομάγουλα Μπούτας Β.

8.00 μμ Μαραθέα Θεοδωρίδης Κ.

8.00 μμ. Λεοντάρι Ξυδιάς Β.

Σάββατο  4 Απριλίου

10.00 Περιοδεία στα καταστήματα της πόλης

      Περιοδεία στις «λαϊκές» των Σοφάδων και Μουζακίου

7.00 μμ Αχλαδιά Τσιούτρας Γ.

8.00 μμ Ιτέα Νταφούλης Γ.

8.00 μμ Κοσκινάς Ξυδιάς Β.

8.00 μμ Μαγούλα Κρανιάς Β.

Κυριακή 5 Απριλίου

11.00 Κεντρική πολιτική συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο «Κιέριον» Τάκης Τσίγκας

Δευτέρα  6 Απριλίου

7.00 ΟΤΕ Μπούτας Β.

12.00 ΤΕΙ- ΑΕΙ

8.00 μμ Μητρόπολη Θεοδωρίδης Κ.

8.00 μμ Σέκλιζα Χαρίτος Γ.

8.30 μμ Σταυρός Τσιούτρας Γ.  

Προηγούμενο άρθρο Ξανά στο «τιμόνι» του Εργατικού Κέντρου ο Στεφ. Γούλας
Επόμενο άρθρο Οδοιπορικό στον Δ. Ιτάμου από το ΚΑΠΗ Κυψέλης του Δ. Άρνης