Πρωτοσέλιδο

Οι εκπτώσεις δεν έσωσαν την αγορά της Καρδίτσας


Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις αλλά το ταμείο εξακολουθεί να είναι μείον στα εμπορικά της Καρδίτσας αφού η κίνηση η οποία διαμορφώθηκε δεν ήταν η αναμενόμενη και σίγουρα όχι αρκετή για να αυξηθεί σημαντικά ο τζίρος των καταστημάτων.

Όπως μας δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Αντωνίου: «Δυστυχώς η κίνηση δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Έχουμε χάσει τη βασική μας δύναμη. Ο καταναλωτής είναι πολύ συγκρατημένος και ψωνίζει πλέον μόνον τα απολύτως απαραίτητα. Όταν έχει μπροστά του το φόρο εισοδήματος, όλες αυτές τις οικονομικές υποχρεώσεις ή το σχολείο των παιδιών, τί να αγοράσει. Όλα αυτά συντελούν στη μείωση της κίνησης. Οι υποχρεώσεις και οι φόροι είναι πολλαπλάσιοι από έσοδα».

Ο κ. Αντωνίου συμφωνεί ότι κάθε καλοκαίρι είναι και χειρότερο για τον κλάδο τους και όσο δύσκολα κλείνει το φετινό καλοκαίρι άλλο τόσο πιο δύσκολο προμηνύεται ότι θα είναι το φθινόπωρο. Και αυτό είναι μια κατάσταση η οποία αποτυπώνεται μέσα από τα πολλά λουκέτα που βλέπουμε να μπαίνουν σε πολλά καταστήματα της Καρδίτσας και δυστυχώς ακόμα και αυτό τείνει να γίνει καθημερινή εικόνα.

Και μπορεί σε ορισμένες περιοχές οι θερινές εκπτώσεις να συνεχίζονται μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου λόγω της εφαρμογής της ενδιάμεσης πενθήμερης εκπτωτικής περιόδου (μια δυνατότητα που δίνει ο νόμος) κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει και για την Καρδίτσα.

Και αυτό διότι τα επόμενα διαστήματα που έχει ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για να εφαρμοστούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και τα οποία ενέκρινε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας (ορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη) είναι τα εξής:

  • Από 20 έως 25 Οκτωβρίου 2017
  • Και από 1η έως 10 Νοεμβρίου 2017
Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Επόμενο άρθρο Να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Καρδίτσα