- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι γυναίκες στηρίζουν τις καθαρίστριες των Κέντρων Υγείας

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους συμβασιούχους εργαζόμενους/ες στην καθαριότητα και την φύλαξη των Κέντρων Υγείας του νομού που μετά την απόφαση της   διοίκησης της 5ης ΥΠΕ να παραχωρήσει την  καθαριότητα και φύλαξη  των κέντρων υγείας  σε εργολαβική εταιρεία απολύονται.

Πετάει έξω από τις δημόσιες δομές υγείας τους συμβασιούχους, που δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό με αντίξοες συνθήκες, αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως είναι γνωστό και από τους αγώνες που έχουν γίνει στην περιοχή μας γι’ αυτό το θέμα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και άλλους φορείς.

Η κυβέρνηση πατάει πάνω στο νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έδινε τη δυνατότητα στις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων να επιλέγουν ανάμεσα σε ατομικές συμβάσεις και εργολαβικές εταιρείες με βάση το οικονομικό όφελος! Κι αυτό έκανε η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ.

Είμαστε κάθετα  αντίθετες στις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της υγείας αλλά και στην εκμετάλλευση των  εργαζομένων που ένα μεγάλο μέρος τους είναι γυναίκες.

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και των Ομάδων Σέκλιζας και Ταμασίου, θα ήμαστε δίπλα τους παλεύοντας να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου από το δημόσιο σύστημα υγείας!!!