Οι αγρότες στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας


 Τόνισε ο Υπ. Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στις ομιλίες του σε Ριζοβούνι, Κρανιά και Παλαιοχώρι

«Οι αγρότες θα είναι στο επίκεντρο της προσπάθειας της Νέας Δημοτικής Αρχής» τόνισε στις ομιλίες του σε Ριζοβούνι, Κρανιά και Παλαιοχώρι, μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, δείχνοντας έτσι το μεγάλο του ενδιαφέρον για τον αγροτικό κόσμο.

Εξάλλου με τον Καλλικράτη τα ζητήματα της Αγροτικής Ανάπτυξης περνούν πλέον στους Νέους Δήμους και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση των νέων υπηρεσιών, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις των καιρών και των πολιτών.

«Ο Καλλικράτης πέρα από την πληθυσμιακή και γεωγραφική ένωση των Δήμων μεταφέρει σ’ αυτούς και μία σειρά από πρωτόγνωρες αρμοδιότητες, όπως είναι η Αγροτική Ανάπτυξη, η Εκπαίδευση, η Α΄/Θμια Υγεία, το Περιβάλλον και η Πολεοδομία. Για να μπορέσουν να οργανωθούν αυτές οι νέες υπηρεσίες στους Νέους Δήμους απαιτείται οι Δημοτικές Αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Νοεμβρίου να διαθέτουν την απαραίτητη γνώση, την αυτοδιοικητική εμπειρία και τη θέληση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Ο κ. Κωτσός επεσήμανε πως η επιτυχία της λειτουργίας των Νέων Δήμων θα εξαρτηθεί από δύο κυρίως παράγοντες.

Ο πρώτος είναι οι άνθρωποι που θα κληθούν να υπηρετήσουν το νέο θεσμό και ο δεύτερος η επαρκής χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος.

«Στον πρώτο παράγοντα ο λόγος ανήκει στους Δημότες, δηλαδή σε σας, που με την ψήφο σας θα επιλέξετε τις νέες Δημοτικές Αρχές στις 7 Νοεμβρίου. Σας καλώ όταν βρεθείτε μπροστά στην κάλπη να επιλέξετε τους καλύτερους, τους αξιότερους και εκείνους που έχουν τα προσόντα να φανούν χρήσιμοι στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Σ’ αυτή τη διαδικασία δεν έχουν θέση τεχνικοί διαχωρισμοί και αντιθέσεις που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην αντίδραση» επεσήμανε ο Δήμαρχος Μουζακίου καλώντας τους πολίτες να υπερψηφίσουν το συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του οποίου είναι επικεφαλής.

Ακόμη ο κ. Κωτσός τόνισε πως η Νέα Δημοτική Αρχή θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στα έργα που θα εξυπηρετήσουν τους αγρότες, όπως ο αγροτικός εξηλεκτρισμός, η αγροτική οδοποιία και τα παρόχθια αντλιοστάσια. Παράλληλα εξέφρασε την πλήρη του στήριξη στους δοκιμαζόμενους παραγωγούς, που λόγω του σκουληκιού στην αρχή και των έντονων βροχοπτώσεων στη συνέχεια βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται σχεδόν ολοσχερώς.

«Από την πρώτη στιγμή με επιστολές μου προς τον ΕΛΓΑ ζήτησα την άμεση ενεργοποίησή του, την εξατομίκευση των ζημιών και την τάχιστη αποζημίωση των παραγωγών που βρίσκονται σε απόγνωση λόγων των μεγάλων ζημιών που υπέστησαν οι βαμβακοκαλλιέργειες» κατέληξε ο κ. Κωτσός αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να είναι διαρκώς στο πλευρό των δημοτών και ειδικότερα των αγροτών, με όλες του τις δυνάμεις, όπως εξάλλου συμβαίνει μέχρι τώρα.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Τελευταίο φιλικό για τον Α.Σ.Κ. το Σάββατο