- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι αγρότες απέκλεισαν τη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας

Στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι το συλλαλητήριο που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στη Δημοτική Αγορά με τα αγροτικά τους μηχανήματα και κρατώντας στα χέρια πανό διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματά τους διεκδικώντας άμεση λύση.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας η σημερινή αυτή κινητοποίηση αποτελεί μία πρόγευση των κινητοποιήσεων που αναμένεται να κορυφωθούν μετά τις γιορτές.

Εκτός από τον κ. Μπούτα αγωνιστικούς χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας και η κ. Χαρά Κούτρα ως εκπρόσωπος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας.

Κοντά στους αγρότες βρέθηκαν ακόμη το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, το ΠΑΜΕ,το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το τοπικό ΚΚΕ καθώς και το ΚΚΕ μ-λ.

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο κρίθηκε μεν ικανοποιητική, αλλά λίγο κατώτερη των προσδοκιών.

Τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν στις 17 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μπλόκων στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκονται τα ζητήματα του φορολογικού και του ασφαλιστικού που με όλες αυτές τις τελευταίες αλλαγές οδηγούν τον αγροτικό κόσμο στην εξόντωση, ενώ ζητούν, μεταξύ άλλων, να ισχύσει το ακατάσχετο λογαριασμού και για εκείνους.

Το πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών, όπως καθορίστηκε στις συσκέψεις της  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, καθώς και της ΕΟΑΣΚ με τους Αγροτικούς Συλλόγους, περιλαμβάνει: