Ειδήσεις

Οδηγίες προς ασθενείς για την επαναλειτουργία των οδοντιατρείων


Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει τους ασθενείς ότι από τη Δευτέρα 4-5-2020 άρχισε η σταδιακή επαναλειτουργία των οδοντιατρείων. Οι οδοντίατροι επανήλθαν στην πλήρη εκτέλεση των θεραπευτικών οδοντιατρικών πράξεων, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα που τους έχουν κοινοποιηθεί και διέπουν την ασφαλή παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Για το λόγο αυτό κρίνεται σκόπιμο να ενημερωθούν οι ασθενείς για τις προϋποθέσεις επίσκεψης στα οδοντιατρεία, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα οι ασθενείς προσέρχονται στα ιατρεία :

  • Μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία όπου θα καθορίζεται το ραντεβού και θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ίωσης (βήχας, πυρετός, πόνος στο λαιμό, δυσκολία στην αναπνοή, κούραση, απώλεια όσφρησης και γεύσης, διάρροια, εμετοί κ.λ.π.) ή έκθεση με άτομο που παρουσιάζει τα παραπάνω συμπτώματα, το ραντεβού αναβάλλεται για τουλάχιστον 14 ημέρες.
  • Ακριβώς την ώρα που έχει οριστεί το ραντεβού. Τα ραντεβού προγραμματίζονται έτσι ώστε να τηρείται το πρωτόκολλο. Αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για διαθέσιμο ραντεβού, είναι όμως επιβεβλημένο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας.
  • Χωρίς συνοδό, εκτός εάν πρόκειται για ασθενή με αδυναμία μετακίνησης ή παιδί. Επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ.
  • Αφού έχουν πραγματοποιήσει σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών, πριν το ραντεβού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ιϊκό φορτίο.

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα αναμονής επιβάλλεται :

  • Η μάσκα μιας χρήσης. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη σε όλους τους κλειστούς χώρους. Τη μάσκα θα την αφαιρούν όταν μπαίνουν στο χώρο θεραπείας
  • Η τήρηση της ασφαλούς απόστασης των 2 μέτρων στην αίθουσα αναμονής με τυχόν άλλο παρευρισκόμενο άτομο.
  • Η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που υπάρχει στο ιατρείο η με σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό.
  • Τοποθέτηση των προσωπικών αντικειμένων (κινητό, τσάντες κ.λ.π) σε χώρο που θα υποδείξει ο οδοντίατρος. Όχι φαγητά και καφέδες εκτεθειμένα στο χώρο του οδοντιατρείου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μόνο για οργανωμένες προπονήσεις τα γήπεδα Τένις
Επόμενο άρθρο Α. Κολοκύθα: Η πραγματικότητα διαψεύδει τον αυτοθαυμασμό της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας