Ειδήσεις

Ξεσηκωμός Ενάντια στις Αμερικανονατοϊκες Στρατιωτικές Βάσεις


Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καταγγέλλουμε την απόφαση της  ελληνικής κυβέρνησης να υπογράψει νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα “κλειδώνει” την παραμονή των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας για απεριόριστη διάρκεια !!!

Ξεσηκωνόμαστε γιατί οι κίνδυνοι μεγαλώνουν για το λαό μας για τις οικογένειές μας από τη συμμετοχή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκάσχέδια, που ρίχνουν λάδι στους ανταγωνισμούς και βάζουν μπουρλότο στην περιοχή. Αυτούς τους κινδύνους φέρνει μαζί του ο ελληνοαμερικανικός “Στρατηγικός Διάλογος”, που ξεκίνησε πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει φέτος η ΝΔ. Γι’ αυτό έρχεται στην Ελλάδα ο Πομπέο, ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ.

          Δε συμβιβαζόμαστε να μετατρέπουν όλη την Ελλάδα σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Δε συμβιβαζόμαστε να απλώνει το ΝΑΤΟ τα πλοκάμια του με τις βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, στην Αλεξανδρούπολη. Δε συμβιβαζόμαστε να ετοιμάζονται υποδομές για να δεχτούν πυρηνικά όπλα στον Άραξο. Δε δεχόμαστε να μας μετατρέπουν σε στόχο, ενώ κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί για τις πηγές και τους διαύλους της Ενέργειας.

Δε θα αφήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας. Να πολεμάνε και να χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ή των εφοπλιστών, που τους υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα προσπαθήσει να μας παραπλανήσει μιλώντας για ανταλλάγματα και για οφέλη που θα φέρει μαζί της η συμφωνία. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν ωφελείται ο λαός μας από τη ΝΑΤΟϊκή ιμπεριαλιστική μηχανή, αλλά, αντίθετα, την πληρώνει αδρά από τα ματωμένα πλεονάσματα με 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για να σπέρνει το θάνατο, τη δυστυχία και την προσφυγιά. Οι μόνοι που θα πάρουν ανταλλάγματα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να αναβαθμίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους.

Η συμφωνία για την παραμονή των βάσεων στη χώρα μας δεν είναι παράγοντας ασφάλειας,  σταθερότητας και ειρήνης. Είναι παράγοντας εμπλοκής  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών, με τη φτώχεια, με την εξαθλίωση, το ξεριζωμό και την προσφυγιά. Είναι παράγοντας κινδύνου, αφού ο Πούτιν ήδη προειδοποιεί ότι θα πλήξει Αμερικάνικες βάσεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας της.

          Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δε θα μείνουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Οι κίνδυνοι δεν απομακρύνονται όσο κυριαρχεί η άγνοια και η παθητικότητα, αλλά όσο πιο πλατιά δυναμώνει η συλλογική δράση.   Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων του ΝΑΤΟ, ΕΕ.

            Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο έγκλημα και βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους.

          Υπογράφουμε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις.

Απαιτούμε :

– Να μην ανανεωθεί η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” ΗΠΑ-Ελλάδας

– Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις που θα προβλέπει η νέα συμφωνία.

– Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

– Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι από αποστολές εκτός συνόρων. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό

ολες στο πανθεσσαλικο συλλαλητηριο στη Λαρισα

Παρασκευη 4 Οκτωβρη

Αναχωρηση 5:30 μμ – πετρινη τραπεζα

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Αντιδημάρχου Σωτήρη Αντωνίου για την παγκόσμια ημέρα των ζώων
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα