Ντίνος Ρόβλιας: Η ευθύνη μας τώρα είναι λύσεις για τον πολίτη


 Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής και την συνέχεια της πορείας του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, έκανε την εξής δήλωση:

Στόχος μας στις ευρωεκλογές ήταν η καθαρή νίκη. Η νίκη είναι πράγματι καθαρή. Η Ν.Δ. έχασε πάνω από 10 μονάδες από τις ευρωεκλογές του 2004 ως τις ευρωεκλογές του 2009. Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τη δύναμή του κατά 3 σχεδόν μονάδες. Η διαφορά από 9,2% σε βάρος του ΠΑΣΟΚ ανετράπη σε 4,4% υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια μεγάλη ανατροπή, αλλά κυρίως μια μεγάλη επιτυχία των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους ευχαριστούμε τόσο για την ψήφο τους, όσο και για την πολύτιμη οργανωτική βοήθειά τους.

Η αποχή έπληξε όλα τα κόμματα. Το μέγεθος της ήττας της Ν.Δ. δεν μειώνεται από τις προσπάθειες που κάνουν να περιορίσουν τις αιτίες της αποκλειστικά στην αποχή. Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι φίλοι τους και συγγενείς τους που δεν ψήφισαν, είναι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Παρότι το ποσοστό αποχής είναι από τα μικρότερα στην Ευρώπη, εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διάλογο μ’ αυτούς τους πολίτες. Η αποχή είναι η εύκολη λύση. Η αποχή είναι ηττοπάθεια. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όλα παλεύονται, ειδικά στον τομέα της πολιτικής. Η νέα γενιά, που έχει το μέλλον μπροστά της και ξέρει να αγωνίζεται, θα αναλάβει έντονη και συνεχή δράση, ώστε να δώσει το παράδειγμα της διαρκούς και ουσιαστικής συμμετοχής στα κοινά.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν πανηγυρίζουμε. Μας απασχολεί πιο έντονα πια η επόμενη μέρα. Η ευθύνη μας είναι «λύσεις για τον πολίτη». Κοντά στο λαό, μαζί με το λαό, με πολιτικές για τον λαό. Το πρόγραμμά μας θέλουμε να αποτελέσει κτήμα όλων. Να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και κριτικής. Οι πολιτικές κατευθύνσεις του Γιώργου Παπανδρέου, οι εθνικές μας επιλογές, μπορούν να εμπνεύσουν και να ενεργοποιήσουν τους πολίτες. Μας αξίζει μια καλύτερη μέρα και μπορούμε να την έχουμε. Μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα και μπορούμε να την έχουμε.

Σε λίγους μήνες, το πολύ τον Φεβρουάριο του 2010, θα έχουμε Βουλευτικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναμονή της νέας κυβερνητικής του θητείας. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και με αξιόπιστη, υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Προηγούμενο άρθρο Απορίες ενός υποψήφιου εθελοντή αιμοδότη
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Προέδρου της βουλής κ. Σιούφα για τις ευρωεκλογές