- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας: Καταδικάζουμε την επίθεση σε γιατρό του Κ.Υ Σοφάδων

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ως ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας το περιστατικό της επίθεσης σε γιατρό του Κ.Υ Σοφάδων. Είναι πραγματικό λυπηρό και συνάμα απαράδεκτο να δέχεται επίθεση ένας άνθρωπος στο χώρο της εργασίας του. Πόσο δε μάλλον όταν ο άνθρωπος αυτός επιτελεί λειτούργημα. Όταν προσπαθεί με πενιχρά μέσα ( έλλειψη εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού) να σώσει ανθρώπινες ζωές. Όταν εργάζεται ατελείωτες ώρες, γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί. Όταν προσπαθεί να ανακουφίσει τον πόνο, να δώσει ελπίδα. Όταν αναγκάζεται να αντιμετωπίσει πολλαπλά περιστατικά, κάποια από τα οποία χρήζουν περαιτέρω φροντίδας. Και βέβαια πόσο μάλλον όταν ο άνθρωπος αυτός νιώθει εντελώς απροστάτευτος απέναντι στις διαθέσεις του οποιουδήποτε.

Το περιστατικό στο Κ.Υ Σοφάδων καταδεικνύει τα παραπάνω με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Άλλωστε δεν είναι και το μοναδικό, καθώς υπήρξε και άλλο κρούσμα στο Γ.Ν.Κ. Ωστόσο αυτό δεν προβλημάτισε έστω, τους υπεύθυνους της κυβέρνησης. Αντί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ( με φύλαξη των συγκεκριμένων χώρων) εκείνοι προτίμησαν να αφήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικο στο έλεος του Θεού.

Ειδικά σε μια περιοχή όπως ο δήμος Σοφάδων, όπου δίπλα υπάρχει μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα (ρομα) θα έπρεπε να φυλάσσεται το Κ.Υ σε εικοσιτετράωρη βάση, ώστε να αποτρέπονται τέτοιου είδους περιστατικά.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι οι κυβερνώντες δεν νοιάζονται για το αν αυτό θα το πληρώσει με τη  ζωή του ένας γιατρός ούτε για τις ζημιές που προκαλούνται σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Φαίνεται ότι κάνουν ‘’οικονομία’’ στην πρόληψη της ασφάλειας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων , για να παρουσιάζουν τα …γνωστά υπερπλεονάσματα. ‘’ Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι’’ που λέει και ο λαός.

Ως ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τέτοιου είδους περιστατικό και ευχόμαστε η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σοφάδων για την αστυνόμευση του Κ.Υ να έχει θετικά και ουσιαστικά αποτελέσματα.