Να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου ζητά ο Δήμαρχος κ. Κωτσός


 Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας κ. Μαρκογιαννάκη με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Σιούφα, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ταλιαδούρο, τους Βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Τσιάρα, Αναγνωστόπουλο και Ρόβλια, τον Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας, απέστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός ζητώντας την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου,

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

Θέμα: «Ενίσχυση του Α.Τ. Μουζακίου»

Όπως γνωρίζετε  το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου έχει στην ευθύνη του τους Δήμους Μουζακίου, Αργιθέας, Αχελώου, Ιθώμης (Δ.Δ. Ελληνοπύργου), Αγράφων (Δ.Δ. Μεγάλων Βραγγιανών και Τροβάτου) και τη Διευρυμένη Κοινότητα Ανατολικής Αργιθέας.

Η εποπτευόμενη περιοχή σε έκταση είναι ιδιαίτερα μεγάλη και με δύσκολη μορφολογία εδάφους (έντονα ορεινό), με συνέπεια να απαιτούνται αυξημένο προσωπικό και μέσα, ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική αστυνόμευση.

Δυστυχώς όμως η υπάρχουσα δύναμη ανέρχεται σε 16 Αστυνομικούς (εκ των οποίων οι 2 είναι αποσπασμένοι, άρα η υπάρχουσα δύναμη είναι 14 αστυνομικοί) σε σύνολο οργανικής δύναμης 25 συμπεριλαμβανομένων και των τριών Αστυνομικών Σταθμών Ανθηρού (δεν υπηρετεί κανείς), Βραγγιανών (υπηρετεί ένας αστυνομικός) και Πετρίλου (δεν υπηρετεί κανείς).

Αποτέλεσμα της ελλιπούς στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου και των Αστυνομικών Σταθμών είναι η ανεπαρκής αστυνόμευση όλης αυτής της ιδιαίτερα μεγάλης και δύσβατης (λόγω του ορεινού ανάγλυφου) περιοχής.

Επειδή μετά τις πρόσφατες μεταθέσεις τοποθετήθηκε μόνο ένας αστυνομικός στο Α.Τ. Μουζακίου, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την πλήρη στελέχωσή του, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη αστυνόμευση όλης της περιοχής, μηδέ εξαιρουμένης και της πόλης του Μουζακίου, όπου απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για τη διασφάλιση της ορθής κυκλοφορίας των οχημάτων, καθότι πρόκειται για το εμπορικό κέντρο όλης της ευρύτερης περιοχής, με συνέπεια να συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες με τα αυτοκίνητά τους σε καθημερινή βάση.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας, ώστε ο αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων να ανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα.

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Κωτσός

Προηγούμενο άρθρο Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Επόμενο άρθρο Επιτάχυνση της εκτίμησης των ζημιών άμεση καταβολή αποζημιώσεων μετά τη χαλαζόπτωση