Να δοθεί τώρα λύση στο θέμα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων


 Νέα παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί στη διαδικασία ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων των καλλιεργητών για το 2009, έκανε το μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ και πολιτευτής Καρδίτσας Νίκος Παππάς με επίσκεψή του στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ξενοφώντα Βεργίνη.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε, αρχικά, την άμεση επίλυση του προβλήματος με τις παραλείψεις στις καταστάσεις των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και των απαλλασσομένων συνταξιούχων που είχαν αποσταλεί τόσο στην ΕΑΣΚ όσο και στις άλλες Ενώσεις, μετά τη συνάντηση που είχε για το θέμα αυτό με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη. Σημείωσε μάλιστα ότι αποτελεί δείγμα της θετικής διάθεσης με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα ο υπουργός, το γεγονός ότι δόθηκε άμεσα οδηγία στην ΕΑΣΚ να χορηγεί βεβαίωση στους παραγωγούς που καταθέτουν αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας και του βιβλιαρίου του ΟΓΑ για να απαλλάσσονται από την καταβολή οποιουδήποτε ποσού, με την επίδειξή της στα συνεργεία του ΟΣΔΕ.

Ωστόσο, τόνισε, είναι άδικο να ζητείται από μικροκαλλιεργητές, κυρίως συνταξιούχους του ΟΓΑ και ετεροαπασχολούμενους που συμπληρώνουν το εισόδημά τους με ένα μεροκάματο, να πληρώσουν για να ενεργοποιήσουν τα ατομικά τους δικαιώματα, επειδή στις φορολογικές τους δηλώσεις το αγροτικό τους εισόδημα, που έτσι κι αλλιώς είναι μικρό, δεν υπερβαίνει το εισόδημα από τη σύνταξη ή από άλλες μικροασχολίες.

Εξίσου άδικο είναι να ζητείται από νέους συμπολίτες μας που επέλεξαν να ενταχθούν στα προγράμματα των νέων αγροτών, να πληρώσουν για τα δικαιώματα αφού είναι λογικό να μην εμφανίζουν ακόμα κέρδη από αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη φορολογική τους δήλωση εξαιτίας των ποσών που έχουν επενδύσει.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι είναι χρέος όλων των παραγόντων της Πολιτείας να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας, όχι μόνο με γενικές κατευθύνσεις αλλά με συγκεκριμένα μέτρα, με συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές.

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινή εκδήλωση για τα παιδιά του Α’ Παιδικού Σταθμού
Επόμενο άρθρο Μεγάλη καθυστέρηση στις μελέτες Καρδίτσας - Αγρινίου