Ειδήσεις

Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus από το 1ο Ε.Κ. Καρδίτσας


Πρόσφατα, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Καρδίτσας έλαβε έγκριση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) να συμμετάσχει σε νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Πρόκειται για Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020. Το 1ο Ε.Κ. Καρδίτσας αποδέχθηκε την υλοποίηση του προγράμματος με κωδικό 2020-1-FR01-KA229-079920_4 και τίτλο : Land of vocational education” – «Η χωρα της επαγγελματικης εκπαιδευσης».

Το θέμα του προγράμματος είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και οι νέες τεχνολογίες. Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών σχετικά με την ανάγκη της χρήσης νέων τεχνολογιών στην τάξη αυξάνοντας την αποδοτικότητα του μαθήματος. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Η μάθηση με ψηφιακά παιχνίδια στο σχολείο δράση από το σχολείο της Πολωνίας
  • Η διαδικτυακή ασφάλεια και η ψηφιακή προστασία· δράση από το σχολείο της Ιταλίας
  • Ο προγραμματισμός και οι πρακτικές εφαρμογές του· δράση, από το Τούρκικο σχολείο
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εκπαίδευση· δράση από το σχολείο της Γαλλίας
  • Η τεχνολογία των STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Επιστήμη των Μηχανικών και Μαθηματικά) και εμείς· δράση από το δεύτερο Τούρκικο σχολείο
  • Τα διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης και η χρήση τους στην τάξη· δράση από το Ε.Κ. Καρδίτσας.

Το 1ο Ε.Κ. Καρδίτσας στο οποίο εκπαιδεύονται μαθητές του 1ου, 2ου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας είχε αναλάβει στο παρελθόν και θα συνεχίσει να το κάνει, καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει στους μαθητές του. Έχει επίσης καταβάλει προσπάθειες για να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που προσφέρουν στους καθηγητές και τους μαθητές του τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες εκπαιδευτικές προκλήσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα από το Παν/μιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Συνάντηση για το έργο Προβλέπω