Πρωτοσέλιδο

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες του Νομού


Στην τελική ευθεία μπαίνουν σε όλη τη χώρα οι προετοιμασίες για την οργάνωση πολύμορφων και συντονισμένων αγροτικών κινητοποιήσεων το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη και με τη μορφή των μπλόκων, αλλά και η διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φλεβάρη.

Την Παρασκευή 3/1 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων της Καρδίτσας, όπου επιβεβαιώθηκε η απόφασή τους να μπουν δυναμικά στην πανελλαδική κινητοποίηση, προβάλλοντας διεκδικήσεις που αφορούν στην ίδια την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, κόντρα στην προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης, η οποία έχει στόχο να κάνει τον αγροτικό κόσμο να πιστέψει το ψέμα ότι τάχα «τα προβλήματα των αγροτών λύνονται» και ότι δήθεν μοιράζεται πακτωλός χρημάτων προς τους αγρότες, αλλά και κόντρα σε όσους πολεμούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με συκοφαντικές επιθέσεις. Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια να μειωθούν οι αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων εντάσσεται και η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδη, το επόμενο Σάββατο στην Καρδίτσα, όπου θα παραβρεθεί σε εκδήλωση της ΝΔ.

Στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων ανέδειξαν τα προβλήματα που παραμένουν, αλλά κυρίως στάθηκαν στην ανάγκη να δυναμώσει η αγωνιστική απάντηση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, για να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές που οξύνουν τα προβλήματά τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κ. Τζέλλας«οι μικρομεσαίοι αγρότες το 2020 θα πρέπει να ξεσηκωθούν, να πάρουν τα αγροτικά τους μηχανήματα, να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των Αγροτικών Συλλόγων και της ΕΟΑΣΚ, για να μπορέσουν να αντιστραφούν οι πολιτικές που οδηγούν στο μαρασμό».

Η σύσκεψη κατέληξε σε πρόγραμμα περιοδειών και συσκέψεων στα χωριά, για την ενημέρωση του κόσμου, για να αποκρούσουν ένα προς ένα όλα τα ψέματα της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να συζητηθεί συγκεκριμένα το πώς θα συμμετάσχουν όλο και περισσότεροι αγρότες στην αγωνιστική κινητοποίηση το 3ο δεκαήμερο του Γενάρη. Συγκεκριμένα, συσκέψεις θα γίνουν: Στις 9 Γενάρη στο Λεοντάρι, στις 10 Γενάρη στο Προάστιο, στις 11 Γενάρη στο Καλλιφώνι και στις 13 Γενάρη στον Παλαμά Καρδίτσας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι μετά τις 20 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη και εκεί θα αποσαφηνιστεί η μορφή που θα πάρει η κλιμάκωση του αγώνα και αν θα ξαναβγούν οι αγρότες στους δρόμους με γεωργικά μηχανήματα προς το τέλος του μήνα, στήνοντας μπλόκα. Βασικός σταθμός είναι η συμμετοχή της ΕΟΑΣΚ και στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει την 1η Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της «AGROTICA», για το οποίο ήδη μαζεύονται συμμετοχές.

Προηγούμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος στην τελετή λήξης του θεματικού πάρκου στο Παυσίλυπο
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας – εκδήλωση στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα