Νέες επιχορηγήσεις για την Καρδίτσα από τη Γ.Γ. Αθλητισμού


  Κατόπιν επαφών της Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κας. Μαρίας Θεοχάρη με υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία αφενός του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και αφετέρου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οριστικοποιήθηκαν επιχορηγήσεις που αφορούν φορείς του Νομού για θέματα αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «συμβολή της Γ.Γ.Α. στην κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων». Με την απόφαση αυτή εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους €6,9 εκατ. και πιστώσεις για το 2010 €2 εκατ., συνεισφέροντας ουσιαστικά το 77,5% της συνολικής δαπάνης του έργου, που ανέρχεται στα €8,9 εκατ. περίπου. Ο Δήμος θα αναλάβει την κάλυψη του υπόλοιπου ποσού και θα ακολουθήσει η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Γ.Γ.Α. και Δήμου.

Επιτέλους το όνειρο των Καρδιτσιωτών για το Κλειστό Γυμναστήριο στο Νομό γίνεται πραγματικότητα, και ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής του.

Επίσης, με απόφαση της Υφυπουργού Πολιτισμού κας. Αγγελικής Γκερέκου, εγκρίθηκαν τακτικές επιχορηγήσεις έτους 2010 ύψους €6.900 για τον Κολυμβητικό Όμιλο Καρδίτσας και €2.800 για τον Γυμναστικό Σύλλογο Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Άμεσων μέτρων για την επιμήκυνση της βιωσιμότητας του ΟΓΑ
Επόμενο άρθρο Η κυβέρνηση αρνείται στη Θεσσαλία τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη