Νέες εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Καρδίτσας


Δημοπρατήθηκε το τέταρτο έργο οδοποιίας εντός του 2008 που προβλέπει εκτέλεση  εργασιών σε δώδεκα οδούς της πόλης και σε συνολικό μήκος 2.517 μέτρα.

Τη σύμβαση ανάθεσης του έργου «Οδοποιία – Ασφαλτόστρωση» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ υπέγραψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και η μελέτη συντάχθηκε κατόπιν εντολής της Δημοτικής Αρχής με στόχο να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες σε υποδομές οδοποιίας στην πόλη της Καρδίτσας.

Ανάδοχος του έργου είναι ο κ. Θ. Δεληγιάννης, ο οποίος βάση της σύμβασης θα εκτελέσει εργασίες σε δώδεκα οδούς της πόλης και σε συνολικό μήκος 2.517 μέτρα.

Περιγραφή των εργασιών ανά οδό παρέμβασης:

Αναλυτικότερα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε οδό είναι:

-Οδός Ε. Γιαννούλη και πάροδος όπισθεν LIDL:

Η οδός Ε. Γιαννούλη, μήκους 300μ., έχει τις απαραίτητες υποδομές για να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Στην πάροδο της οδού Ε. Γιαννούλη, μήκους 70μ., προβλέπονται εργασίες εκσκαφής, υπόβασης, βάσης, ασφαλτικής προεπάλειψης και ασφαλτόστρωσης.

– Οδός Αγράφων (από Γιαννιτσών μέχρι Θεσσαλιώτιδος): Η οδός Αγράφων, από το ύψος Μακεδονίας μέχρι Θεσσαλιώτιδος μήκους 155 μέτρων, έχει τις απαραίτητες υποδομές για να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Το τμήμα της οδού Αγράφων, μήκους 62 μέτρων που βρίσκεται μεταξύ των οδών Γιαννιτσών και Μακεδονίας είναι σήμερα ασφαλτοστρωμένο. Στη μελέτη προβλέπονται εργασίες κατασκευής κρασπεδορείθρων εκατέρωθεν του τμήματος της οδού, καθώς και όλες οι απαραίτητες εργασίες προσαρμογής του τμήματος αυτού με την υπόλοιπη οδό, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην απορροή των όμβριων.

– Οδός Μικράς Ασίας (Ο.Τ 863-866): Το τμήμα της οδού Μικράς Ασίας, μήκους 30 μέτρων που βρίσκεται μεταξύ των Ο.Τ. 863 και 866 έχει τις απαραίτητες υποδομές για να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Ο δρόμος σήμερα έχει υπόβαση από αμμοχάλικα και βάση από θραυστό υλικό 3Α, κρασπεδόρειθρα εκατέρωθεν.

– Οδός Μετεώρων: Στο τμήμα της οδού μεταξύ των Ο.Τ 469α-467, μήκους 30 μέτρων υπάρχει υπόβαση από αμμοχάλικα και βάση από θραυστό υλικό 3Α, ενώ δεν υπάρχουν κρασπεδόρειθρα. Στη μελέτη προβλέπονται οι ποσότητες για τις εργασίες κατασκευής κρασπεδόρειθρων και ασφαλτόστρωσης του τμήματος αυτού.

-Οδός Τεμπονέρα (μετά τον περιφερειακό): Στο τμήμα της παραπάνω οδού μήκους 150μ. προβλέπονται εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης πάνω σε τσιμέντο.

– Οδός Κώστα Βελή: Το τμήμα του δρόμου που βρίσκεται μεταξύ των Ο.Τ 1033 και 1034, μήκους 100 μέτρων έχει άσφαλτο σε κακή κατάσταση. Στη μελέτη προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης της υφισταμένης κατάστασης. Στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Κώστα Βελή, μήκους 260μ.(Ο.Τ 1039-1040 και προέκταση Γιαννιτσών), θα πραγματοποιηθεί χάραξη της οδού, εκσκαφές, κατασκευή υπόβασης με αμμοχάλικα, κρασπεδόρειθρων, και τελικά ασφαλτόστρωσης. Επιπλέον κατά την κατασκευή θα δοθούν όλες οι απαραίτητες κλίσεις -κατά μήκος και εγκάρσιες βάσει της εγκεκριμένης υψομετρικής μελέτης του σχεδίου πόλης- για την απορροή των όμβριων.

– Οδός Κενταύρων και Οδός Λυσάνδρου: Οι παραπάνω δρόμοι, μήκους 300μ και 125 μ. αντίστοιχα, είναι ασφαλτοστρωμένοι σε κακή κατάσταση. Στη μελέτη προβλέπονται οι απαραίτητες ποσότητες για εργασίες συντήρησης της ασφαλτόστρωσης των παραπάνω δρόμων.

-Οδός Ιεζεκιήλ και οδός Παύλου Μελλά: Το τμήμα της οδού Ιεζεκιήλ, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Μαυρομιχάλη και Αγ. Δημητρίου και έχει μήκος 180 μέτρων, έχει τις απαραίτητες υποδομές για να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Το τμήμα της οδού Παύλου Μελλά, που βρίσκεται μεταξύ των Ο.Τ 816-818 και διασταυρώνεται με την Ιεζικιήλ με μήκος 55μέτρων έχει κρασπεδόρειθρα εκατέρωθεν και υπόβαση από αμμαχαλίκα και θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την ασφαλτόστρωση.

-Οδός μεταξύ των Ο.Τ 848 και 849: Η παραπάνω οδός, μήκους 80 μέτρων έχει τις απαραίτητες υποδομές για να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

– Οδός Εσπερίδων (προέκταση): Στο τμήμα της οδού Εσπερίδων, μήκους 100 μέτρων θα πραγματοποιηθεί χάραξη της οδού, εκσκαφές, κατασκευή υπόβασης με αμμοχάλικα., βάσης σε δύο στρώσεις θραυστού υλικού, κρασπεδόρειθρων, και τελικά ασφαλτόστρωσης.

Επιπλέον κατά την κατασκευή θα δοθούν όλες οι απαραίτητες κλίσεις (κατά μήκος και εγκάρσιες βάσει της εγκεκριμένης υψομετρικής μελέτης του σχεδίου πόλης) για την απορροή των όμβριων.

– Περιοχή προέκτασης Λαχανά (όπως ορίζεται από τα Ο.Τ 896-942-945-948-908-947)

Στην παραπάνω περιοχή πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής οδοποιίας σε έξι δρόμους. Το συνολικό μήκος των δρόμων που θα κατασκευαστούν είναι 520 μέτρα. Μετά την χάραξη των υπό κατασκευή δρόμων, μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων 908-946-945-948 δημιουργείται ένας κοινόχρηστος χώρος τριγωνικής μορφής εμβαδού 162 τ.μ.

Προηγούμενο άρθρο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΕΠΙΒΑΤΙΑΝΑ»
Επόμενο άρθρο Υπογράφηκε η πράξη εφαρμογής επέκτασης Καμινάδων