Ειδήσεις

Νέα πρωτοβουλία του νερού Θεόνη στην ανακύκλωση του πλαστικού


Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποίησε το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη. Μέσα από τη νέα του συνεργασία με το DPG Deutsche Pfand system GmbH, το Γερμανικό Σύστημα Ανακύκλωσης, το Θεόνη καθιστά πλέον τις πλαστικές φιάλες που πωλούνται στη Γερμανία ως επιστρεφόμενες στα καταστήματα προς ανακύκλωση, με στόχο τη μείωση απόρριψης πλαστικού στο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας πράξη την περιβαλλοντική του ευαισθησία, το νερό Θεόνηπροσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους Γερμανούς καταναλωτές να επιστρέφουν τις άδειες φιάλες νερού σε σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα, στα οποία βρίσκονται τοποθετημένα ειδικά μηχανήματα περισυλλογής πλαστικών φιαλών για ανακύκλωση. Με την επιστροφή της φιάλης, ο καταναλωτής λαμβάνει πίσω ένα χρηματικό ποσό (0,25€), το οποίο έχει προκαταβάλει κατά την αγορά του προϊόντος, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για την επιστροφή της φιάλης στα μηχανήματα ανακύκλωσης.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη πολιτική περιβαλλοντικής διαχείρισης με δέσμευση στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Η ενθάρρυνση της ανακύκλωσης του πλαστικού εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του Θεόνη για μείωση του πλαστικού που απορρίπτεται στο περιβάλλον, η οποίαπεριλαμβάνει επίσης και τη μείωση της ποσότητας πλαστικού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των φιαλών Θεόνη.

 

 

Λίγα λόγια για την εταιρεία:

Η ΑΗΒ Γκρουπ ΑΕ ιδρύθηκε το 1996, εισερχόμενη δυναμικά στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013, με την κατασκευή της πλέον σύγχρονης ελληνικής μονάδας εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού «Θεόνη», στο χωριό Βατσουνιά, του νομού Καρδίτσας. Όραμα του ιδρυτή της εταιρίας Βασίλη Τσέλιου και των συνεργατών του ήταν η δημιουργία μιας καινοτόμου επιχείρησης εμφιάλωσης των νερών της πηγής Γκούρας, σε μία μονάδα αυστηρών διεθνών προδιαγραφών που σέβεται το περιβάλλον και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Προηγούμενο άρθρο Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στον Παλαμά
Επόμενο άρθρο Ο συνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2017