Νέα Ερώτηση του Βουλευτή Ρόβλια για το Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου


Στο θέμα της καθυστέρησης ανέγερσης του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου επανέρχεται ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού. Η ανέγερση του νέου κτιρίου καθυστερεί λόγω ανεύρεσης αρχαιοτήτων στο οικόπεδο και οι μαθητές ταλαιπωρούνται εδώ και τρία χρόνια σε ακατάλληλες αίθουσες του Κοινοτικού Γραφείου Προδρόμου.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: Επανέρχομαι στους αρμόδιους Υπουργούς και υπενθυμίζω το θέμα της αδικαιολόγητης πλέον καθυστέρησης στην ανέγερση του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου. Οι μαθητές ταλαιπωρούνται και οι γονείς διαμαρτύρονται. Πρέπει να δοθεί λύση. Είτε με την χρηματοδότηση και το τέλος των ανασκαφών αλλά άμεσα, είτε με την αλλαγή της θέσης ανέγερσης του κτιρίου του σχολείου.

Το πήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  • 1. ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  • 2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θέμα:  Καθυστέρηση ανέγερσης του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου Καρδίτσας.

Κύριοι Υπουργοί,

Επανέρχομαι στο θέμα της καθυστέρησης ανέγερσης του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου Καρδίτσας λόγω ανεύρεσης αρχαιοτήτων. Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, από τον Μάρτιο του 2006 τα μαθήματα γίνονται σε μικρές αίθουσες του Κοινοτικού Γραφείου Προδρόμου, υπό συνθήκες απαράδεκτες. Ως χώρος «αυλής» του σχολείου, χρησιμοποιείται η πλατεία του χωριού, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αντιλαμβάνεστε ότι ο χρόνος των τριών ετών υπερβαίνει τα όρια ανοχής για καθυστερήσεις τέτοιου είδους. Απαιτείται άμεσα το πέρας των αρχαιολογικών ανασκαφών ή η αλλαγή θέσης ανέγερσης του κτιρίου του σχολείου. Η ταλαιπωρία των παιδιών πρέπει να τελειώσει.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου.»

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση Tαλιαδούρου στην 2η Σύνοδο Προέδρων & Αντιπροέδρων ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Περιοδεία Νομάρχη σε Μελισσοχώρι, Δασοχώρι & Αγ. Παρασκευή