Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αρκετά θέματα που απασχολούν τους φορείς και τα μέλη τους αλλά και προτάσεις που έχουν να κάνουν με την έλλειψη συγκοινωνίας, με την έλλειψη αστυνόμευσης, με την έλλειψη parking, με την προώθηση κινήτρων για τη στήριξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας κλπ.
Ιδιαίτερη κουβέντα έγινε για το γνωστό θέμα της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς η οποία όπως είναι γνωστό τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί με επιτυχία στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμαρχος για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «παρά την αντίθετη άποψη του Εμπορικού Συλλόγου η λαϊκή αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, μέχρι να βρεθεί κατάλληλος σκεπασμένος χώρος για τη μόνιμη λειτουργία της και για όσο χρονικό διάστημα η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων και των επαγγελματιών το επιθυμεί, γεγονός που συμβαδίζει απόλυτα με την άποψη της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης».
Ο Δήμαρχος Σοφάδων δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλες εκείνες τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η δημοτική αρχή κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια προκειμένου να στηρίξει και να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τοπικού εμπορίου και της επιχειρηματικότητας:
1. Συμμετοχή σε εκθέσεις σε συνεργασίες με επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής (συνολικά 7 εκθέσεις το 2012-2014)
2. Διαρκής έλεγχος προμηθειών των σχολικών μονάδων και συστάσεις προς τους διευθυντές για τη διενέργεια προμηθειών από τοπικές επιχειρήσεις
3. Λήψη πρωτοβουλίας το 2013 για την εγγραφή όλων των αποφοίτων του δημοτικού σχολείου Καρποχωρίου στο Γυμνάσιο Σοφάδων
4. Σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Καρδίτσας κατορθώθηκε το Φεβρουάριο του 2011 η συγκοινωνιακή σύνδεση της έδρας του Δήμου με τον ορεινό όγκο Μενελαϊδας – Ρεντίνας. Το εγχείρημα εγκαταλείφτηκε ένα χρόνο μετά λόγω χαμηλής κίνησης
5. Μείωση των δημοτικών τελών σε επαγγελματίες και εμπόρους (10% για την πόλη των Σοφάδων και 30% για τα χωριά της ΔΕ Σοφάδων)
6. Διεκδικήθηκε δυναμικά η παραμονή δημοσίων υπηρεσιών που έκλεισε σε όλη τη χώρα (ΔΟΥ, ΙΚΑ). Επιτεύχθηκε η λειτουργία Φορολογικού ΚΕΠ στους Σοφάδες και η λειτουργία Γραφείου ΙΚΑ στη Ματαράγκα.
7. Με πρωτοβουλία μας διεκδικήθηκε επιτυχώς η λειτουργία καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας
8. Για πρώτη φορά επανδρώθηκε η Δημοτική Αστυνομία του δήμου με έναν δημοτικό αστυνόμο και κινήθηκε η διαδικασία για τη μετάταξη άλλων δύο αλλά το εγχείρημα δεν προχώρησε εξαιτίας της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας.
9. Συμμετοχή σε Αναπτυξιακές Συμπράξεις των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ μέσα από τις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες άνεργους νέους της περιοχής να συστήσουν κοινωνικέ συνεταιριστικές επιχειρήσεις
10. Διαρκής διεκδίκηση της παραμονής και ενίσχυσης του ΑΤ Σοφάδων
Στο τέλος ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι και για την επόμενη δημοτική περίοδο:
«Συνεχίζουμε δυνατά να στηρίζουμε την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από:
✓ Τις υποστηρικτικές δράσεις για την τόνωση και προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας
✓ Την παροχή κινήτρων στη νεανική επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας (απαλλαγή από δημοτικά τέλη)
✓ Τη συμμετοχή σε εκθέσεις πανελλήνιας ή διεθνούς εμβέλειας
✓ Την καθιέρωση και υιοθέτηση τοπικού συμφώνου ποιότητας
✓ Τη διεξαγωγή σεμιναρίων και επιμορφωτικών δράσεων στην επιχειρηματική εξωστρέφεια και λειτουργία
✓ Την προώθηση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ή την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) επιλεγμένων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής.
✓ Την δημιουργία «Δικτύου Επιχειρηματικότητας Δ. Σοφάδων»
✓ Την παραχώρηση δωρεάν χώρου στην ιστοσελίδα του δήμου για την προβολή των επιχειρήσεων που έχουν έδρα στην ευρύτερη περιφέρεια του Δ. Σοφάδων
✓ Την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ενίσχυση τοπικών επιχειρηματικών projects
Όλα αυτά που σχεδιάζουμε αλλά και κάθε άλλη πρόταση που στοχεύει στην προώθηση των τοπικών μας επιχειρήσεων αποτελούν σημαντικό πυλώνα της πολιτικής μας για τα επόμενα χρόνια.
Μαζί με τους παραγωγικούς φορείς συνεχίζουμε μαχητικά γιατί θέλουμε, γιατί ξέρουμε, γιατί μπορούμε».