Ειδήσεις

Μπάμπης Παπαδόπουλος: «Απροετοίμαστη η δημοτική αρχή Σοφάδων απέναντι στο χιονιά»


 

Θλιβερό λιβελλογράφημα ύβρεων δημοσίευσε πρόσφατα ο δήμαρχος Σοφάδων για να δικαιολογήσει το διήμερο μπάχαλο στην αντιμετώπιση του πρόσφατου χιονιά. Άφησε στην άκρη τα οράματα για τα οποία απροσδιόριστα και ακατάπαυστα μιλούσε ώσπου να πάρει τις εκλογές. Έπιασε τα κατηφορικά μονοπάτια της πολιτικής που καλύτερα από κάθε άλλον ξέρει να βαδίζει.

%cf%84%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%b9-2Κανένα νόημα δεν έχει η αναφορά στα αξιολύπητα αποτελέσματα της τακτικής «γιούρια» που εφάρμοσε η δημοτική αρχή για ν αντιμετωπίσει της επιπτώσεις του χιονιά, την έλευση του οποίου γνωρίζαμε όλοι μας εδώ και μέρες. Οι δημότες έβγαλαν ήδη τα συμπεράσματά τους. Αδιάψευστος μάρτυρας άλλωστε είναι τα δημοτικά μηχανήματα που ακόμα είναι θαμμένα στα χιόνι και αραγμένα στα αμαξοστάσια (επισυνάπτονται φωτογραφίες).

Θέλουμε όμως να επιστρέψουμε στον αποστολέα τον χαρακτηρισμό του γελωτοποιού γιατί αυτός ταιριάζει περισσότερο:

  • Σε κείνους που αρέσκονται να χτυπούν παλαμάκια στον εαυτό τους επειδή έψαχναν εν μέσω της κακοκαιρίας (Τρίτη πρωί) να βρουν αλάτι από άλλους φορείς (Περιφέρεια και Δήμους).
  • Σε κείνους που θεωρούν επιτυχία «τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων» αλλά αδιαφορούν που επί δύο ημέρες υπήρχαν χωριά αποκλεισμένα από παντού και κάποια απ’ αυτά χωρίς νερό.
  • Σε κείνους που θεωρούν επίτευγμα «τη μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων» τη στιγμή που τα μισά δημοτικά οχήματα ήταν αραγμένα και οδηγοί έλειπαν με άδεια.
  • Σε κείνους που τη μια μέρα βοηθούν στη μεταφορά νεφροπαθούς αλλά την επόμενη ημέρα αρνούνται το χέρι βοήθειας σε όμοια περίπτωση. Γιατί άραγε;
  • Σε κείνους που ονομάζουν «συντονισμό» το αλαλούμ και το μπάχαλο οδηγώντας το μηχανισμό του δήμου αλλά και τους ιδιώτες που μισθώθηκαν σε αναποτελεσματικότητα.

%cf%86%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%832Τόσο όμως ξέρουν, τόσο κάνουν. Η μετριότητα των επιτευγμάτων της δημοτικής αρχής είναι τρανό δείγμα της ανικανότητάς της στις δύσκολες στιγμές αλλά και απόδειξη ότι ο τόπος μας δεν έχει να προσμένει τίποτα καλύτερο. Τι περισσότερο όμως να περιμένει κάποιος από μια δημοτική αρχή που ξέρει να δουλεύει κυρίως τα βράδια παρά την ημέρα; Ακόμα κι όταν «βγαίνει εκτός δρόμου»!!!

Τελειώνοντας θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους αναγνώστες και τους συνδημότες μου για τη γλώσσα που χρησιμοποίησα. Συχνά όμως την ποιότητα του παιχνιδιού την προσδιορίζει ο αντίπαλος γι αυτό κι εγώ αναγκάστηκα να προσαρμοστώ σ’ αυτό.

Προηγούμενο άρθρο Αίτημα παράτασης υποχρεώσεων των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εφημερίες φαρμακείων Καρδίτσας για τον Ιανουάριο