Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών


Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται στο κέντρο της Καρδίτσας το έργο κατασκευής του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του ερχόμενου μήνα.  

Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται στο κέντρο της Καρδίτσας το έργο κατασκευής του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του ερχόμενου μήνα. Το έργο, είναι της τάξης των 810.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας». Το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών (MAN), το οποίο θα εκτείνεται σε περίπου 15km σε ολόκληρη την πόλη, θα συνδέει μια σειρά κτιρίων, όπως:

Δημαρχείο Καρδίτσας, Παράρτημα υπηρεσιών Δήμου Καρδίτσας (Παλαιό Δημαρχείο), ΔΕΤΑΚ, ΕΒΕ Καρδίτσας, Δικαστικό Μέγαρο, Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας, ΙΚΑ, ΤΕΔΚ Ν.Καρδίτσας, Νομαρχία Καρδίτσας, Γ.Ν. Νοσοκομείο Καρδίτσας, Δνση Περιφερειακής Διοίκησης Καρδίτσας, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Καρδίτσας, Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Κτηνιατρική), ΟΑΕΔ, Δημοτική Πινακοθήκη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Στρατολογία, ΚΕΠ, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας / Υπουργείο Συγκοινωνιών, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Εργατικό Κέντρο, Τεχνικές Υπηρεσίες Νομαρχίας, ΚΕΣΥΠ, Λαογραφικό Μουσείο, Γυμνάσια και Λύκεια.

Το δίκτυο MAN θα συνδέεται και στο Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης (Σύζευξις) και στο internet, παρέχοντας ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και ποιότητας.

 Η σύμβαση για τη μελέτη εφαρμογής, προμήθειας και κατασκευής του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών στο Δήμο Καρδίτσας υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον Δήμο Καρδίτσας και την εταιρεία «Οπτοηλεκτρονικές Τεχνολογίες ΑΒΕΤΕ» (Optronics).

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σε δηλώσεις του επισήμανε τη μεγάλη αξία του συγκεκριμένου έργου για την Καρδίτσα και τους δημότες της:

«Με την υλοποίηση του έργου αυτού η Καρδίτσα εισέρχεται δυναμικά στη σύγχρονη εποχή της ανάπτυξης των επικοινωνιών και της κοινωνίας της πληροφορίας. Οι άμεσες ωφέλειες από την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου αφορούν την βελτίωση της λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας, των Δημόσιων Υπηρεσιών και της μεταξύ τους επικοινωνίας, καθώς επίσης και του επιπέδου εξυπηρέτησης των δημοτών. Επιπλέον, το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει την βάση ανάπτυξης των ευρυζωνικών υπηρεσιών με αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα για όλους τους δημότες, αλλά και για τις επόμενες γενιές, καθώς οι επικοινωνίες και η άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και στη διακίνησή της συνιστούν τον πυρήνα της μελλοντικής κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία και καθώς τα έργα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα ήθελα να ζητήσω από τους δημότες να διευκολύνουν τα συνεργεία,

αποφεύγοντας να παρκάρουν στα σημεία, όπου τοποθετείται από την προηγούμενη σχετική σήμανση. Η όποια ταλαιπωρία είναι προσωρινή, αλλά τα οφέλη για την πόλη μας και τους ίδιους θα είναι μόνιμα.»

Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστικό Καλοκαίρι "Σμόκοβο 2008"
Επόμενο άρθρο ΤΟ 33ο SSS RALLY SPRINT ΤΗΣ ΑΛΑΜΑΠ