- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με νέες ομάδες αστυνομικών στελεχώνεται το ΑΤ Σοφάδων

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών των Σοφάδων αποφάσισαν στο πλαίσιο συνάντησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Σοφάδων και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με κυριότερα αυτά της αυξημένης παραβατικότητας που παρατηρούνται λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. Ο κ Σκάρλος έθεσε ως προτεραιότητα το ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών και των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στο δήμο ενημερώνοντας τον κ Χρυσοχοΐδη για την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ΑΤ Σοφάδων με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την τέλεση των απαιτητικών καθηκόντων των αστυνομικών.

Ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης έθεσε τους άξονες ενός γενικότερου σχεδίου  αστυνόμευσης.  Ο ίδιος δεσμεύθηκε για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που καλύπτουν την περιοχή και εφαρμογή ενός σχεδίου προστασίας για το Δήμο Σοφάδων. Ένα σχέδιο ικανό να οδηγήσει στην ουσιαστική μείωση της της παραβατικότητας.

Ο  κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Σοφάδων ότι θα συσταθεί επιχειρησιακή ομάδα επίλεκτων αστυνομικών που θα επιφορτιστεί αποκλειστικά με τη φύλαξη του δήμου Σοφάδων, ενισχύοντας τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις . Η αστυνομική ομάδα, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα προκύψει μετά από εξειδίκευση των αναγκών  μέσα από συνεννόηση  του υπουργείου με τον Δήμο Σοφάδων.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως πολύ σύντομα, μέσα στον Ιούλιο,  θα επισκεφθεί το Δήμο Σοφάδων όπου και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και αναλυτικές λεπτομέρειες. Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες της από την περίοδο που διατέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων αφού ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση» η οποία ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών.

Δήλωση Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε:

«Αξιολογήσαμε την όλη κατάσταση και με την υποστήριξη του  Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα , που αποδεικνύει διάθεση και αποφασιστικότητα να στηρίξει έμπρακτα το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ενίσχυση της ασφάλειας, αποφασίσαμε να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα αποδώσουν ορατά και άμεσα αποτελέσματα. Οφείλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου καθώς δεν μείναμε στη συζήτηση ή σε ευχολόγια, αφού ο κ. Χρυσοχοΐδης έθεσε άμεσα τα επόμενα βήματα με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα.

Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια διαρκή και στενή συνεργασία, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή μας. Και αυτή η συνεργασία θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο γιατί ο στόχος είναι κοινός. Η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα προστασίας του πολίτη και με απόλυτη εμπιστοσύνη βρισκόμαστε δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία για να συνδράμουμε στο διαρκή της αγώνα της. Ο Δήμος Σοφάδων και ο ίδιος προσωπικά στηρίζουμε το έργο της και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την αναβάθμιση των αστυνομικών δομών της περιοχής μας. Για όλους μας, η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».