Ειδήσεις

Με μαζικούς αγώνες να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα κατά της κοινωνικής ασφάλισης


Από τα παραπλανητικά συνθήματα για αποκατάσταση της 13ης και 14ης σύνταξης και τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις για καμιά περικοπή στις συντάξεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασε με το 3ο μνημόνιο και το Νόμο Κατρούγκαλου να καταργήσει το ΕΚΑΣ, να πετσοκόψει τις επικουρικές και τα εφάπαξ (που εξακολουθεί να μην αποδίδει στους δικαιούχους), να θεσμοθετήσει “επαναϋπολογισμούς” περικόπτοντας δραματικά τις κύριες συντάξεις. Εφαρμόζει κατά γράμμα τα αντιασφαλιστικά μέτρα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει, μετά το “κούρεμα” (PSI), με τη μεθοδευμένη ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων, την εκχώρηση των αποθεματικών τους και την ουσιαστική κατάρρευση του συστήματος υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Η κυβέρνηση βρισκόμενη σε διαρκή ευθυγράμμιση με τους ανελέητους όρους των δανειστών και τις απαιτήσεις της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση, προλειαίνει το έδαφος για οριστικό ενταφιασμό των συντάξεων. Πασχίζει να εξωραΐσει τα νέα βάρβαρα μέτρα εκλιπαρώντας για απατηλά “αντίμετρα” και αποδεχόμενη την ουσία τους “παζαρεύει” για παράταση της επιβολής τους, με μοναδικό στόχο τον περιορισμό των λαϊκών αντιδράσεων και την παραμονή της στην κυβερνητική εξουσία.

Δεδομένη είναι και η καρατόμηση των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, για τις οποίες η κυβέρνηση δημαγωγεί ότι “δίνει μάχη”, ενώ στην πράξη έχει αποδεχθεί την κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς”, που η ίδια θεσμοθέτησε, μεθοδεύοντας την καταβαράθρωση των προεκλογικά “εγγυημένων” κύριων συντάξεων.

Έχοντας κιόλας θεσμοθετήσει τον περιβόητο “κόφτη” διαρκείας που σε περίπτωση “αρνητικών αποκλίσεων” θα επιβάλλονται πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα με κορυφαία προτεραιότητα το κόψιμο μισθών και συντάξεων.

Ταυτόχρονα με αποφασισμένη κιόλας σοβαρή μείωση του αφορολόγητου, οι συντάξεις αντιμετωπίζουν νέες σοβαρές απώλειες, μέσω της φορολογίας.

Οι απόμαχοι της δουλειάς δεν είμαστε επαίτες για να μας πετούν ένα ξεροκόμματο! Είμαστε εμείς που έχουμε δουλέψει ολόκληρες δεκαετίες, τριπλοπληρώνοντας τις συντάξεις και την περίθαλψή μας με τη δουλειά, τις εισφορές και τη φορολογία μας. Αλλά είμαστε και αυτοί που ζήσαμε περιόδους ανάτασης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και που γνωρίζουμε ότι όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς, συχνά αιματηρούς αγώνες και θυσίες. Και που καταλαβαίνουμε ότι αυτό ακριβώς λείπει στις μέρες μας!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέα γενιά, όλοι μαζί οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και πάλης, ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου και κυβέρνησης. Ενάντια στους φορείς της επίθεσης αλλά και κόντρα στις πάσης φύσης φωνές ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, συμβιβασμού, υποταγής και εκτόνωσης. Μόνο στη δική μας πάλη μπορούμε να στηριζόμαστε.

Προηγούμενο άρθρο Ηλίας Αντωνίου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας): Αν δεν υπάρξει ρευστότητα, τα λουκέτα θα αυξηθούν
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα