- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με μέτρα και αστυνομική επιτήρηση ο εορτασμός του Πολυτεχνείου

Υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (μάσκες, αποστάσεις) εορτάστηκε η 47η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Καρδίτσα.

Στις 11.00 το πρωί της Τρίτης, ολιγομελείς αντιπροσωπείες από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ κατάθεσαν στεφάνια στο ηρώο στην πλατεία Δικαστηρίων χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πέρασαν 47 ολόκληρα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μια εξέγερση του λαού που ποτίστηκε με αίμα και ήταν η πιο μεγάλη στιγμή στην μεταπολεμική ιστορία.

Εξακολουθεί έως και σήμερα να αποτελεί λαμπρό φάρο  αγωνιστικότητας της νεολαίας και του  λαού για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση.

47 χρόνια μετά  όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, η δημόσια υγεία , η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, το κράτος πρόνοιας, εργασιακά δικαιώματα και λαϊκές κατακτήσεις καταλύονται, σε αντίθεση με την  τεράστια ανεργία και την φτωχοποίηση που  καλπάζουν.

Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για ψωμί-παιδεία-ελευθερία καθίστανται σήμερα επίκαιρα και διαχρονικά περισσότερο από ποτέ.

Χρέος όλων μας και κυρίως του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι διαρκείς αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών. Θα μας βρουν  απέναντι τους σε κάθε μορφή πολιτικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας, απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Υπερασπιζόμαστε την δημόσια υγεία, την παιδεία και αγωνιζόμαστε  για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις».

Από την πλευρά του, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Οι αγώνες για Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν σταματούν και δεν πρέπει να σταματούν ποτέ.

Το Πολυτεχνείο είναι μια ιστορία που έχει γραφτεί στις καρδιές και τη σκέψη μας, είναι  σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα επιβεβαιώνουν πως ο αγώνας μας είναι επίκαιρος και αναγκαίος τόσο για το σήμερα όσο και για την επόμενη μέρα, φέτος δε ακόμα περισσότερο που το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένο με τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και ανάβει νέες εστίες ελπίδας για ένα κόσμο που μπορεί να γίνει καλύτερος, με ενότητα και ελπίδα»