Τελέστηκε χθες Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός


  • – Πλήθος πιστών συνέρευσε χθες στον εορτάζονται Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρεντίνας κ. Σερταφίμ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέστηκε χθες το απόγευμα Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός; Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος , στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσας, με την ευκαιρίας της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής. Πλήθος πιστών συνέρευσε από νωρίς το απόγευμα σε κλίμα βαριάς θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας για να τιμήσει την Παναγία μας!!!

    Σήμερα  Παρασκευή 9 Απριλίου εορτή της Ζωοδόχου Πηγής θα τελεστεί στον Πανηγυρίζοντας  Ιερό Ναό συλλειτουργό και θείο κήρυγμα.

                                 -Η Ζωοδόχος Πηγή    

                          Παρασκευή της Διακαινησίμου

Ένα από τα προσωνύμια της Παναγίας εορτάζεται την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα. Ο Αυτοκράτορας της Αυτοκρατορίας μας ο Λέων ο 6ος ο Μεγάλος ήταν πολύ καλός στην ψυχή και βοηθούσε όλους τους ανήμπορους ανθρώπους. Κάποτε βοήθησε έναν ανάπηρο που έπεσε. Εκείνος του ζήτησε λίγο νερό κι ο Λέων ο 6ος του εξήγησε πως δεν υπήρχε κοντά. Όμως έψαχνε για να μην του χαλάσει την καρδία. Μέσα στην λύπη του ακούει τη φωνή της Παναγίας να του υποδεικνύει ένα σημείο όπου υπήρχε θολό νερό. Απευθείας το νερό καθαρίστηκε κι έγινε εκεί μια πηγή όπου πολλοί έβρισκαν θεραπεία.

  Εκεί λοιπόν κτίστηκε ένας ναός που ονομάστηκε ‘’Ζωοδόχος Πηγή΄΄ που τον  επέκτεινε ο Αυτοκράτορας Ιουστιανός κι όλοι έβρισκαν και βρίσκουν στην πηγή της Θεοτόκου υγεία και ζωή.

  Ο Ναός βρίσκεται στην περιοχή ΄΄Μπαλουκλί΄΄ στην Κωνσταντινούπολη.

  

Προηγούμενο άρθρο Να χρηματοδοτηθεί άμεσα και η ολοκλήρωση του Νότιου Περιφερειακού της πόλης
Επόμενο άρθρο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ