Με θρησκευτική Ευλάβεια η Καρδίτσα τίμησε τον πολιούχο της


Παρουσία 6 Μητροπολιτών και πλήθος κόσμου, με αναβάθμιση της λιτανείας

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας και με κάθε επισημότητα η Καρδίτσα τίμησε την μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρας Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 2 Μαΐου. Στις 7 π.μ. μεταφορά της τιμίας Κάρας του Αγίου στην γενέτειρά του Πεζούλα Αγράφων και Ιερό Συλλείτουργο στον Ναό του Αγ. Σεραφείμ στη Πεζούλα.

Στις 5:30 μ.μ. έναρξη Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγ. Σεραφείμ, Φαναρίου. Προσκύνημα και Δέηση στον τόπο του Μαρτυρίου.

Στις 7:00 μ.μ. υποδοχή της Τιμίας Κάρας στον Μητροπολιτικό Ναό στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λόβιτς Βουλγαρίας κ.κ. Γαβριήλ και Συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων: Οχρίδος και Σκοπίων κ. κ. Ιωάννη – Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών – Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ – Αυλώνος κ. κ. Χριστοδούλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κυρίλλου. Σύσσωμου του Ιερού κλήρου – των αρχών της πόλεώς μας και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια και με στόχο την αναβάθμιση της λιτανείας της Τιμίας Κάρας του Αγ. Σεραφείμ, η λιτανεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις 8:30 μ.μ. σε μεγάλη θρησκευτική πομπή από τον Μητροπολιτικό Ναό στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας υπό την άψογη καθοδήγηση και επίβλεψη του νέου Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως μας γνωστό και αγαπητό στο λαό της Καρδίτσας π. Σεραφείμ Καλογερόπουλο με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, όπου πραγματοποιήθηκε Ιερά Αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα, από τον Σεβασμιώτατο Mητροπολίτη Kυθήρων κ.κ. Σεραφείμ. Την Κυριακή των Μυροφόρων 3 Μαΐου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης τελέσθηκε στις 7:30 π.μ. ο Όρθρος & στις 9:00 π.μ. Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τον δε θείο λόγο κήρυξε ο Σερασβιώτατος Mητροπολίτης Nέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών.

Προηγούμενο άρθρο Hμερίδα για την κακοποίηση του παιδιού & τα ψυχικά τραύματα
Επόμενο άρθρο Στο ρυθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων η χώρα